Kokeile kuukausi maksutta

Senaatin kiinteistömyynti jäi tavoitteista – pulmana etenkin Pasilan alue

Koko vuoden osalta Senaatti arvioi, että valtioasiakkaiden tulos jää lähelle nollaa. Loppuvuoden tulosta rasittavat merkittävät panostukset varautumiseen sekä energian hinnan poikkeuksellisen voimakas nousu.

Senaatti-kiinteistöt myy kiinteistön Turussa. Siinä on aiemmin toiminut Verohallinto. Kuva: Tuomo Uusheimo

Liikelaitoskonserni Senaatin liikevaihto oli vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla 416,6 miljoonaa euroa ja tulos 42,3 miljoonaa euroa. Merkittävin osa tuloksesta muodostui tulostiedotteen mukaan kiinteistöjen myynneistä ja muiden kuin valtioasiakkaiden tuloksesta. Liikevaihto toteutui lähes budjetoidusti.

Valtion vuokrauksen tulos alkuvuodelta ylittää hieman valtion omakustannusperusteisen vuokrajärjestelmän edellyttämän tason,  jossa oman pääoman tuottotavoite on 0,4 prosenttia.

Koko vuoden osalta Senaatti arvioi, että valtioasiakkaiden tulos jää lähelle nollaa. Loppuvuoden tulosta rasittavat merkittävät panostukset varautumiseen sekä energian hinnan poikkeuksellisen voimakas nousu.

Kiinteistömyyntejä toteutettiin ensimmäisellä vuosipuoliskolla 30 miljoonalla eurolla. Kiinteistömyynti alitti sekä myynti- että tulostavoitteet. Pääsyynä oli Senaatin mukaan Pasilan alueiden odotettua hitaammin toteutuva myynti.

Senaatti-konserni muodostuu Senaatti-kiinteistöt-emoliikelaitoksesta, tytärliikelaitos Puolustuskiinteistöistä sekä Senaatin Asema-Alueet oy:stä ja Maakuntien tilakeskus oystä.

Kiinteistöinvestointeihin ja rakentamiseen käytettiin alkuvuonna 192 miljoonaa euroa. Suurimmat valmistuneet rakennushankkeet olivat Säteilyturvakeskuksen toimisto- ja laboratoriohanke, Saamelaismuseo Siidan perusparannus ja laajennus sekä Traficom Pasilan virastokeskuksen muutostyö.  Puolustuskiinteistöjen suurin hanke oli kasarmirakennuksen peruskorjaus Upinniemessä.

Yhteensä asiakkaille on rakenteilla yli 230 toimitilahanketta. Kesäkuun loppuun mennessä konsernissa valmistui 48 rakennushanketta, joista 20 oli arvoltaan yli miljoona euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatin kiinteistömyynti jäi tavoitteista – pulmana etenkin Pasilan alue”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat