Kokeile kuukausi maksutta

Uusi hotelli Oulun Vänmanninsaareen

Terwa Towerin valmistuminen tuo helpotusta Oulun seudun majoituskapasiteettiin.

Vänmannin tekosaareen, Oulun pääkirjaston taakse ja Meritorin alueelle, suunnitellaan toteutettavan hankekokonaisuus, joka koostuu hotellista ravintoloineen, huoneistohotellista ja toimistoista. Kokonaisuus on suunnitteluvaiheessa kulkenut nimellä Terwa Tower.

Terwa Kiinteistökehitys Oy, Terwa Management Oy ja YIT Suomi Oy ovat valinneet Terwa Tower -hankkeeseen mukaan pohjoissuomalaisen Osuuskauppa Arinan. Hankkeen tavoitteena on avata Vänmanninsaareen Terwa Towerin palvelut, sisältäen Solo Sokos -hotellin, kulttuuripääkaupunkivuodeksi 2026.

Terwa Towerin hotellin valmistuminen kulttuuripääkaupunkivuodeksi 2026 on tärkeää, sillä Oulun tämänhetkinen hotellikapasiteetti ei tule riittämään kulttuuripääkaupunkivuoden ja tulevien vuosien majoitustarpeeseen. Oulun hotellien käyttöasteet ovat nykyisellään Suomen korkeimpia ja majoituskapasiteetin rajallisuus rajoittaa jo nyt tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämistä.

Koko hankkeen rakentamisajan työllistämisvaikutus on arviolta 460 henkilötyövuotta. Hotelli tulee valmistuttuaan tarjoamaan noin 100 uutta työpaikkaa.

Terwa Tower -hankkeen myötä Oulun jokisuisto saa arvonsa mukaisesti rakennettua rantaympäristöä. Vänmannin tekosaari rakentuu loppuun ja saaresta tulee oululaisille asteen verran viihtyisämpi olohuone.

Alueen suunnittelussa on otettu huomioon muun muassa Oulun kaupungin suistokaupunkivisio, Oulun kaupunkistrategia 2030 ja Keskustavisio 2040. Hankkeen on tarkoitus valmistua Oulu 2026 kulttuuripääkaupunkivuodeksi. Terwa Towerin rakentaa YIT Suomi Oy.

Hankkeen suunnittelijat, rakennuttajat ja rakentajat sekä valittu operaattori ovat pääosin pohjoissuomalaisia ihmisiä ja yrityksiä, jotka tuntevat vastuunsa kaupungin yhden merkittävimmän kohteen tulevaisuudesta.

”Haluamme, että Terwa Tower on hanke, josta jokainen oululainen voi olla ylpeä. Tulemme tekemään yhteistyötä niin aktiivisten kaupunkilaisten, yritysten kuin yhteisöjenkin kanssa saavuttaaksemme parhaaseen lopputuloksen kaupungin elin- ja vetovoiman kannalta”, kommentoi YIT:stä Marko Palonen.

”Toivomme sydämestämme julkista keskustelua ja kehitysideoita. Vänmanninsaari on merkittävä sekä sijainniltaan että ympäristöltään, ja sen kehittäminen voi linjata koko keskustan tulevaisuutta ja elinvoimaa”, jatkaa Terwa Kiinteistökehityksen Raimo Pahkala.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi hotelli Oulun Vänmanninsaareen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat