Kokeile kuukausi maksutta

Irtisanomisia ja lomautuksia tulossa – saunavalmistaja aloittaa muutosneuvottelut

Harvia on päättänyt käynnistää yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Harvia teki vuosi sitten ennätystuloksen pandemian synnyttymän kotoilubuumin ansiosta. Nyt kauppa on hiljentynyt. Kuva: Antti Yrjönen / HS

Muutosneuvotteluiden taustalla on Venäjän hyökkäyssodan aiheuttama epävakaus, Euroopan taantunut taloustilanne sekä energian hintapaine ja sen vaikutukset kuluttajien ostokäyttäytymiseen. Näiden syiden vuoksi Harvia arvioi tarpeelliseksi sopeuttaa yhtiön tuotantokapasiteettia ja muita henkilöstöresursseja, Harvia Groupin verkkosivuilla kerrotaan.

Harvian arvion perusteella henkilöstön vähennystarve Harvia Finlandissa olisi noin 20 henkilötyövuotta. Tämän lisäksi sopeuttamista suunnitellaan toteutettavan mahdollisesti myös yli 90 päivän lomautuksin ja vuosilomajärjestelyin Harvia Finlandiaa, rakennuspuuseppäyhtiö Velhassa ja Harvia Groupissa

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Irtisanomisia ja lomautuksia tulossa – saunavalmistaja aloittaa muutosneuvottelut”

Viimeisimmät näkökulmat