Kokeile kuukausi maksutta

Kuuma kiuas hyytyi: Harvian tulos ja liikevaihto supistuivat

Harvian mukaan markkinatilanne ei vaikuta sen pitkän aikavälin tavoitteisiin.

Harvia teki vuosi sitten ennätystuloksen pandemian synnyttymän kotoilubuumin ansiosta. Nyt kauppa on hiljentynyt. Kuva: Antti Yrjönen / HS

Saunayhtiö Harvian kiukaiden ja saunojen kauppa hiljeni huhti–kesäkuussa, ilmenee yhtiön osavuosikatsauksesta.

Liikevaihdon ja tuloksen kehitys ei tuottanut yllätystä, koska Harvia antoi ennakkotietoja tuloksestaan jo heinäkuussa.

Harvian liikevaihto supistui vuodentakaisesta 1,7 prosenttia 46 miljoonaan euroon huhti–kesäkuussa.

Liikevoitto taas pieneni 8,7 miljoonaan euroon vuodentakaisen 12,9 miljoonasta eurosta. Vuosi sitten Harvian tulos oli ennätyksellinen pandemian aiheuttaman rakennus- ja sistustusbuumin siivittämänä.

”Harvian pandemian aikana nauttima aikaistettu kysyntä päättyi ja olemme palaamassa normaalimpaan markkinadynamiikkaan”, Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju sanoo tulostiedotteessa.

”Epäsuotuisaan myynnin kehitykseen vaikutti erityisesti markkinan hidastuminen Saksassa sekä sen naapurimarkkinoilla. Suurin syy tähän oli hidastunut kysyntä suurimmissa verkkokauppa-asiakkaissamme, joiden tarjooma on hyvin keskittynyt alemman hintaluokan tuotteisiin”, Pajuharju sanoo.

Harvian toimintaan vaikuttaa tällä hetkellä kustannusten nousun lisäksi Venäjän aloittama sota Ukrainassa.

”Vain harvat kustannuserät ovat välttyneet maailmanlaajuisesti korkean inflaation vaikutuksilta, ja jotkin perusraaka-aineisiin ja etenkin logistiikkaan liittyvät kustannukset rikkoivat jälleen ennätyksiä.”

Pajuharjun mukaan Harvian pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet pysyvät ennallaan, vaikka markkinaympäristö muuttuu.

”Sauna- ja spa-markkina on perinteisesti ollut hyvin vakaa taloudellisesti haastavina aikoina, ja saunan tunnettuuden sekä koko sauna- ja spa-markkinan myönteiset pitkän aikavälin kasvunäkymät säilyvät ennallaan.”

Harvia ei julkaise lyhyen aikavälin näkymiä.

Harvia tavoittelee pitkällä aikavälillä keskimäärin yli viiden prosentin vuotuista kasvua liikevaihdossa ja yli 20 prosentin oikaistua liikevoittomarginaalia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuuma kiuas hyytyi: Harvian tulos ja liikevaihto supistuivat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat