Kokeile kuukausi maksutta

Harvialla hyvä alkuvuosi – raaka-aineiden hintaralli ja Ukrainan sota tuovat haasteita

Tiettyjen teräslaatujen ja puutavaran saatavuus ja hinnat aiheuttavat Harviassa nyt huolta.

Harvian ensimmäinen vuosineljännes oli historiallisen hyvä sauna- ja spa-alalla. Jatkossa haasteita kuitenkin tuovat raaka-aineiden saatavuus ja hinnat.

Kiukaita, saunoja ja saunasisustuksia valmistava Harvia teki tammi-maaliskuussa 50,8 miljoonan euron liikevaihdon, jossa oli kasvua edellisvuoden vastaavaan jaksoon runsaat 28 prosenttia. Orgaaninen liikevaihdon kasvu oli yhtiön tulostiedotteen mukaan 18,1 prosenttia, minkä lisäksi liikevaihtoa kasvattivat myös yrityskaupat.

Kansainvälisen liiketoiminnan osuus liikevaihdosta oli 39,1 milj. euroa (31,4). Liikevoitto oli 12,1 milj. euroa (11,0) eli 23,8 prosenttia liikevaihdosta.

Toimitusjohtaja Tapio Pajuharjun mukaan ensimmäinen vuosineljännes oli historiallisen hyvä sauna- ja spa-alalla.

”Aiempaa hieman haastavammasta ympäristöstä huolimatta liikevaihto kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä erittäin vahvasti. Väkevän alun jälkeen Venäjän myynti laski rajusti, kun keskeytimme siellä liiketoimintamme maaliskuun alussa. Keski-Euroopassa ja Saksassa kasvu hidastui edellisvuodesta”, Pajuharju toteaa tiedotteessa.

Ensimmäisellä neljänneksellä vastaan tuli myös uusia muuttujia, joita ei osattu toimitusjohtajan mukaan ennustaa.

”Ukrainan sodan lisäksi perusraaka-aineiden, kuten teräksen ja puutavaran, hinnannousut ja saatavuusongelmat kasvoivat poikkeuksellisen suuriksi. Hyvän varautumisen ja runsaiden varastojen ansiosta pystyimme palvelemaan asiakkaitamme lähes normaaliin tapaan. Vaikka meillä on varsin hyvä tilanne useimpien raaka-aineiden ja komponenttien suhteen, tiettyjen teräslaatujen ja puutavaran saatavuus ja hinnat aiheuttavat huolta”, hän toteaa.

Yhtiö ei julkaissut tuloksensa yhteydessä lyhyen aikavälin näkymiä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Harvialla hyvä alkuvuosi – raaka-aineiden hintaralli ja Ukrainan sota tuovat haasteita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat