Kokeile kuukausi maksutta

Onko puu homeen kasvualusta vai ratkaisu sisäilmaongelmiin? Pienet kunnat ovat rohkeita massiivipuurakentamisen kokeilijoita, mutta riittääkö aina osaaminen?

Pienet kunnat ovat innokkaimpia puurakentamisen kokeilijoita, vaikka puurakentamisen riskejä ei ole hallittu Helsinginkään rakennusvalvonnan resusseilla. Uusissa puutaloissa esimerkiksi sokkeli saattaa olla liian matala, vaikka alapohjan virheet tuhosivat aikoinaan satoja hirsitaloja.

Pudasjärven hirsikoulussa on rakennusfysiikan prosessorin Juha Vinhankin mielestä liian matala sokkeli. Kuva: Juha Sarkkinen.

Puukerrostalorakentamista markkinoidaan nyt monin argumentein: puu sitoo hiilidioksidia ja se parantaa sisäilman laatua.  Asukkaiden väitetään aistivan puun tuoman hyvän olon, vaikka puu olisi piilossa monen kipsilevykerroksen alla.

Erityisen innoissaan puurakentajat ovat mahdollisuudesta tehdä puutalot massiivipuurakenteisina (esimerkiksi hirsi- tai CLT), jolloin julkisivussa ei välttämättä tarvita ollenkaan lämmöneristettä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Onko puu homeen kasvualusta vai ratkaisu sisäilmaongelmiin? Pienet kunnat ovat rohkeita massiivipuurakentamisen kokeilijoita, mutta riittääkö aina osaaminen?”

Viimeisimmät näkökulmat