Kokeile kuukausi maksutta

Pohjoiskarjalaiset veljekset keksivät jätepuulle uuden puhdistusmenetelmän

Japanilaismenetelmä innosti veljekset puhdistamaan jätepuuta hiillyttämällä.

Tuusulan asuntomessuilla vuonna 2020 oli näytillä yakisuki-menetelmällä hiillytetty julkisivu. Kuva Liisa Takala.

Kontiolahdella alkaa tänä vuonna testihanke, jonka tavoitteena on kierrättää pintahiillityksen avulla hukka- ja jätepuuta uusiokäyttöä varten. Uuden Hiil-yrityksen tavoitteena on perustaa kymmeniä henkilöitä työllistävä tehdas Pohjois-Karjalaan.

Yrityksen perustivat pohjoiskarjalaiset yrittäjät, myös Puuartisti-yhtiöstä tunnetuksi tulleet veljekset Miikka ja Joona Kotilainen. Puuartisti on hyödyntänyt erilaisia hukkamateriaaleja vuosien ajan, josta kumpusi idea erillisestä yhtiöstä ja laajemmasta kiertotaloustoiminnasta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pohjoiskarjalaiset veljekset keksivät jätepuulle uuden puhdistusmenetelmän”

Viimeisimmät näkökulmat