Kokeile kuukausi maksutta

Ympäristövastuun valtava murros erottaa loistavat työmaat hyvistä – kestävän kehityksen asiat eivät ole vielä kaikkien rakentajien ytimessä

Ympäristövastuullisuus näkyy parhailla työmailla systemaattisena toimintana, mutta kestävän kehityksen asiat eivät vielä ole kaikkien rakentajien dna:ssa.

Kiasman peruskorjaushankkeessa on huomioitu tarkasti myös tulevaisuuden kierrätysmahdollisuudet. Uudistettavat osat on helpompi purkaa ja kierrättää kuin aiemmin. Kuva: Matti Vuohelainen

Suomen parhailla työmailla käytetään useita eri keinoja kestävän kehityksen edistämiseksi. Alan edelläkävijäyritykset niin rakennuttajissa kuin urakoitsijoissakin ovat tunnistaneet kestävän kehityksen myös imagollisena arvona, jonka avulla voidaan edistää liiketoimintaa.

”Toimialalla on tällä hetkellä käynnissä valtavan suuri murros, ja tietyissä yrityksissä ja tietyillä työmailla on saavutettu jo systemaattisempaa tasoa, jolla ympäristöasioita lähestytään. Tärkeintä on tunnistaa oleelliset ja toisarvoiset asiat ja valita sen jälkeen parhaat tavat vähentää ei-toivottuja ympäristövaikutuksia”, Green Building Council Finlandin toimitusjohtaja Mikko Nousiainen kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ympäristövastuun valtava murros erottaa loistavat työmaat hyvistä – kestävän kehityksen asiat eivät ole vielä kaikkien rakentajien ytimessä”

Viimeisimmät näkökulmat