Kokeile kuukausi maksutta

Remonttien kaupustelijoita yritetään laittaa kuriin – peruuttamisoikeus laajenee merkittävästi

Kotimyynnin kuluttajansuojaan on tullut tärkeitä parannuksia vuoden 2023 alusta. Aiemmasta poiketen jatkossa on myös mittatilaustavaralla kotimyynnissä sama 14 vuorokauden peruuttamisoikeus kuin muillakin tavaroilla.

Kotimyynnissä liikkuuvat isot rahat, valitettavan usein kyseessä on täysin tarpeeton rahanmeno - eivätkä kauppatavatkaan aina kestä päivänvaloa.

Kotimyynnissä on 1.1.2023 alkaen entistä laajempi peruuttamisoikeus silloin, kun myyjä on tullut paikalle ilman kuluttajan pyyntöä. Myös myyjän tiedonantovelvollisuus tiukentuu. Uuden lainsäädännön myötä kotimyynnin ongelmien odotetaan vähenevän.

Jatkossa myös mittatilaustavaralla on kotimyynnissä sama 14 vuorokauden peruuttamisoikeus kuin muillakin tavaroilla. Mittatilaustavaralla tarkoitetaan kuluttajan tarpeiden mukaan valmistettuja tai muunneltuja tuotteita.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Remonttien kaupustelijoita yritetään laittaa kuriin – peruuttamisoikeus laajenee merkittävästi”

Viimeisimmät näkökulmat