Kokeile kuukausi maksutta

Moni asia puristi talotekniikka-alaa, mutta vihreä siirtymä nostaa sitä

Talotekniikka-alalla tulevaisuus on ruusuinen, mutta matka sinne on kuoppainen. Viimevuotinen katsaus valotti poikkeustilanteen vallitessa jo pitkälti tätäkin vuotta, mutta kaikki vallinneet pelot ja uhkakuvat eivät onneksi realisoituneet täydessä mitassaan.

Perinteisempi talotekniikkaurakointi alkaa tehdä tilaa vihreälle siirtymälle, jonka merkitys yritysten liiketoiminnassa kasvaa koko ajan. Kuva: Dimesko.

Venäjän hyökkäyssota alkoi heijastua talotekniikkaurakoitsijoiden näkymiin jo alkukeväästä viime vuonna, mutta lopullinen niitti kasvuhaaveille tänä vuonna iski vasta inflaation muodossa. Ilman inflaation torjuntaan koronnostoilla käyneen Euroopan keskuspankin toimia olisi rakentamisen suhdanne todennäköisesti nykytilaa parempi, mikä heijastuisi tietysti suoraan myös jälkisuhdanteiseen talotekniikkatoimialaan.

Kaiken kaikkiaan viime vuosi sujui alalla kuitenkin odotettua paremmin, sillä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta talotekniikka-alan yrityksillä on takana ihan mukavan kasvun vuosi. Ja sama trendi näkyi myös tuloksissa, eli historiallisen myrskyisä vuosi ei vielä ehtinyt kurittaa alaa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Moni asia puristi talotekniikka-alaa, mutta vihreä siirtymä nostaa sitä”

Viimeisimmät näkökulmat