Kokeile kuukausi maksutta

Nyt viritellään isoa aurinkopuistoa Tornioon – pinta-ala noin sata hehtaaria

Mikäli luvat ja suunnitelmat etenevät konkretiaksi, päästäisiin rakennustöihin vuoden 2025 alkuun mennessä. Energiantuotanto voisi käynnistyä vuoden 2027 aikana.

Aurinkovoimalaitoksen sijoituspaikaksi on kaavailtu osin käytöstä poistunutta maa-ainestenottoaluetta Kyläjoen alueella, jonka viereen moottoritien läheisyyteen on suunniteltu Arctio North -teollisuusaluetta. (Kuva: Business Tornio)

Torniolainen kehitysyhtiö Business Tornio ja Skarta Energy ovat tehneet aiesopimuksen mittavan aurinkovoimalan toteutettavuussuunnitelman laatimisesta Tornioon. Toteutuessaan aurinkoenergialaitoksella olisi kokoa 100 hehtaaria ja investoinnin arvo noin 60 miljoonaa euroa.

Teollisen mittakaavan aurinkovoimalaitoksen sijoituspaikaksi on kaavailtu osin käytöstä poistunutta maa-ainestenottoaluetta Kyläjoen alueella, jonka viereen moottoritien läheisyyteen on suunniteltu Arctio North -teollisuusaluetta. Käynnistyvässä toteutettavuussuunnitelmassa laaditaan investointipäätöstä tukevia selvityksiä ja kartoitetaan potentiaalisia yhteistyökumppaneita sekä käydään tarkemmin läpi sijoittautumispaikkaan liittyviä vaatimuksia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nyt viritellään isoa aurinkopuistoa Tornioon – pinta-ala noin sata hehtaaria”

Viimeisimmät näkökulmat