Kokeile kuukausi maksutta

Turussa päivän siivouslakko – kaupunki kyllästynyt roskaamiseen

Katu- ja viheralueiden puhtaanapito maksaa Turussa vuosittain lähes kaksi miljoonaa euroa

Turun roskaongelma paheni koronapandemian aikana eikä ole siitä laantunut. Nyt kaupunkilaisia herätellään yhden päivän siivouslakolla. (Kuva: Päivi Autere)

Turussa järjestetään Siivoamattomuuspäivä sunnuntaina 21. toukokuuta. Tuolloin jokiranta Tuomiokirkkosillalta Myllysillalle sekä Puolalanpuisto jätetään kokonaan siivoamatta päivän ajaksi. Alue siivotaan jälleen normaalisti maanantaina 22. toukokuuta.

"Roskaamisongelma alkoi pahentua koronan myötä. Siivoamattomuuspäivä on tehokas keino tehdä näkymätön työ näkyväksi. Me kaikki voimme vaikuttaa ympäristön siisteyteen, viedä roskat roskikseen ja siten huolehtia yhteisestä ympäristöstämme", toteaa Turun kaupungin infran kunnossapitopäällikkö Mari Helin.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turussa päivän siivouslakko – kaupunki kyllästynyt roskaamiseen”

Viimeisimmät näkökulmat