Kokeile kuukausi maksutta

Tutkimus: Omakotitaloasujat suosivat lisäeristämistä ja -tiivistämistä

Asumismuodolla on merkittävä vaikutus suunnitteilla olevaan energiaremonttiin.

Omakoti- ja rivitaloasujat suosivat ilmalämpö- tai vesi-ilmalämpöpumpun hankintaa. Kuva: Johannes Wiehn.

Starkin tuoreen tutkimuksen mukaan asumismuodolla on merkittävä vaikutus suunnitteilla olevaan energiaremonttiin. Tuloksista selviää, että omakotitalo- ja paritaloasujat suunnittelevat erityisesti lisäeristämistä, ikkunoiden tai ovien vaihtamista tai tiivistämistä sekä ilmalämpö- tai vesi-ilmalämpöpumpun hankintaa parantaakseen kotinsa energiatehokkuutta seuraavan vuoden aikana.

"Talon ikä vaikuttaa paljon sen energiatehokkuuteen ja erityisesti omakotitaloasujien pohdintaan energiaremontista. Lämmitysmuodolla on iso merkitys energiatehokkuuteen, samoin talon tai asunnon tiiveydellä, joten lisäeristäminen tai -tiivistäminen ovat luonnollisesti listan kärjessä", Stark Suomen toimitusjohtaja Harri Päiväniemi toteaa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tutkimus: Omakotitaloasujat suosivat lisäeristämistä ja -tiivistämistä”

Viimeisimmät näkökulmat