Kokeile kuukausi maksutta

Kohua herättänyt energiadirektiivi muuttuu vielä valmistelun aikana – ”Yksityishenkilöt eivät joudu myymään talojaan pakkoremontin alta”

EU:n energiatehokkuusdirektiivin lopullinen sisältö on vielä auki. Kohu pakkoremonteista on silti liioittelua.

Asentajia ja alan yrityksiä tarvitaan aurinkopaneelien suosion kasvaessa. Kuva: Fanny Haga

Euroopan parlamentti hyväksyi maaliskuussa energiatehokkuusdirektiivin päivityksen.

Kaikkien uusien rakennusten olisi oltava päästöttömiä vuodesta 2028 alkaen, julkisten rakennusten jo vuoteen 2026 mennessä. Uudet rakennukset pitäisi varustaa aurinkoenergialla vuoteen 2028 mennessä, jos se on teknisesti mahdollista ja taloudellisesti kannattavaa. Peruskorjattavissa asuinrakennuksissa tämä olisi tehtävä vuoteen 2032 mennessä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kohua herättänyt energiadirektiivi muuttuu vielä valmistelun aikana – ”Yksityishenkilöt eivät joudu myymään talojaan pakkoremontin alta””

  1. Kannatan ehdottomasti järkeviä energiatehokkuustoimia. Niillähän tienaa pidemmän päälle.
    Kertarysäyksellä yrittämällä meillä ei ole työvoimaa, markkinat ylikuumentuvat ja sutta korjataan myöhemmin. Kuten viime vuodet on tapahtunut.
    Mutta kertokaa nyt lukijoille siitä paljon markkinoidusta ”eu-tukirahasta”. Kuinka paljon suomalainen nettoaa tukirahaa, kun hän antaa 7 mdr ja saa 2 mrd?
    Vastaukseksi ei kelpaa, että hyödymme yhteismarkkinoista, koska eu voisi toimia muullakin tavalla yhteismarkkinoina, kuin köyhien maiden sosiaalitoimistona.

Viimeisimmät näkökulmat