Kokeile kuukausi maksutta

Omistusjärjestelyt leimaavat nyt suunnittelu- ja konsulttitoimistojen arkea – Granlund tähtää yrityskauppoihin ulkomailla

Granlundin organisaatiouudistuksen taustalla on halu ostaa ulkomaisia yrityksiä. Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen omistus on ollut laajemminkin murroksessa viime vuosina.

Granlundin pääkonttori sijaitsee Helsingin Malmilla. Suunnittelutöiden äärellä oltiin myös silloin, kun yritysjärjestelyistä ilmoitettiin. Kuvassa etualalla Jari Loukiainen ja Hanna Launonen. Taustalla oikealla Ritva Rissanen, Matias Kantokari ja työpöydän äärellä Teemu Keurulainen. Kuva: Esko Jämsä

Työntekijöidensä kokonaan omistama suunnittelu- ja konsultointialan konserni Granlund uudistaa Suomen organisaationsa ja yhdistää konsernin 12 tytäryhtiötä emoyhtiöön tämän vuoden lokakuun lopussa. Yhtiö toimii jatkossa siis yhtenä yhtiönä konsernin sijaan.

”Yhtiö on jatkossakin sataprosenttisesti partneriomisteinen eli omistajien pitää olla töissä Granlundilla. Muutos on strategialähtöinen, ja virtaviivaistamme omistusrakennetta, kun valmistaudumme kansainvälistymiseen”, Granlundin konsernijohtaja Pekka Metsi kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Omistusjärjestelyt leimaavat nyt suunnittelu- ja konsulttitoimistojen arkea – Granlund tähtää yrityskauppoihin ulkomailla”

Viimeisimmät näkökulmat