Kokeile kuukausi maksutta

Tapiolan siltaromahduksen syy löytyi – Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan moni asia oli pielessä

Onnettomuustutkintakeskuksen alustava raportti paljastaa useita puutteita.

Sillan asennuksessa oli huomattavissa huolimattomuutta. Kuva: Espoon kaupunki

Espoon Tapiolan siltaonnettomuuden syistä on saatu lisäselvyyttä. 11. toukokuuta väliaikainen silta romahti ja koululaisryhmä putosi sillan mukana noin viisi metriä, mikä johti useisiin loukkaantumisiin.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Tapiolan siltaromahduksen syy löytyi – Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan moni asia oli pielessä”

  1. Sortuneesta sillasta on tehty tarkastus Otkesin toimesta, ja kaupunki on teettänyt tarkastuksen ulkopuolisella konsultilla. Kummankaan tarkastuksen uutisoinneissa ei ole kirjattu puutteeksi pystytukien alapäiden kahteen suuntaan tehtävän vaakasidonnan puuttumista. Kuitenkaan silloista julkaistuissa valokuvissa näitä ei ole yhdessäkään näkyvissä. Käytetyn telinekaluston asennusohjeiden mukaan nämä tulisi asentaa ennen ensimmäisenkään pystytuen asennusta. Ilman näitä vaakatukia eivät ko. telineet kestä juuri minkäänlaista pystytukien alapäihin kohdistuvaa vaakavoimaa ja pystytukien kantavuuskin heikkenee oleellisesti. Tämä olisi syytä ottaa huomioon, kun kyseisiä siltoja aiotaan ottaa uudelleen käyttöön.

Viimeisimmät näkökulmat