Kokeile kuukausi maksutta

Tapiolan siltaromahduksen syy löytyi – Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan moni asia oli pielessä

Onnettomuustutkintakeskuksen alustava raportti paljastaa useita puutteita.

Sillan asennuksessa oli huomattavissa huolimattomuutta. Kuva: Espoon kaupunki

Espoon Tapiolan siltaonnettomuuden syistä on saatu lisäselvyyttä. 11. toukokuuta väliaikainen silta romahti ja koululaisryhmä putosi sillan mukana noin viisi metriä, mikä johti useisiin loukkaantumisiin.

Lue lisääTapiolan sillan tason kiinnitys petti – turmasilta oli tarkastettu viimeksi viime viikolla

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Tapiolan siltaromahduksen syy löytyi – Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan moni asia oli pielessä”

  1. Sortuneesta sillasta on tehty tarkastus Otkesin toimesta, ja kaupunki on teettänyt tarkastuksen ulkopuolisella konsultilla. Kummankaan tarkastuksen uutisoinneissa ei ole kirjattu puutteeksi pystytukien alapäiden kahteen suuntaan tehtävän vaakasidonnan puuttumista. Kuitenkaan silloista julkaistuissa valokuvissa näitä ei ole yhdessäkään näkyvissä. Käytetyn telinekaluston asennusohjeiden mukaan nämä tulisi asentaa ennen ensimmäisenkään pystytuen asennusta. Ilman näitä vaakatukia eivät ko. telineet kestä juuri minkäänlaista pystytukien alapäihin kohdistuvaa vaakavoimaa ja pystytukien kantavuuskin heikkenee oleellisesti. Tämä olisi syytä ottaa huomioon, kun kyseisiä siltoja aiotaan ottaa uudelleen käyttöön.

Viimeisimmät näkökulmat