Kokeile kuukausi maksutta

Mittava monitoimihallihanke nytkähti eteenpäin Hyvinkäällä

Hyvinkään kaupunki on jo vuosia kehittänyt Hangonsillan monitoimihallihanketta. Nyt se on edennyt.

Hyvinkään kaupunginhallitus päätti tällä viikolla valtuuttaa tilakeskuksen jatkamaan monitoimihallin rakennusurakan valmistelua kaupunkikonsernin omana hankkeena. Kaupungilla oli aiemmin esillä myös malli, jossa halli toteutettaisiin sijoittajaomisteisena ja kaupunki vuokraisi koko monitoimihallin käyttöönsä pääomavuokrasopimuksella.

Kaupunki kävi kesäkuussa hankkeesta markkinavuoropuhelua alan toimijoiden kanssa, ja näiden keskusteluiden perusteella hankkeen toteutus kaupungin oman yhtiön kautta on nettonykyarvossa 20 vuoden tarkastelujaksolla vähintään yli 10 miljoonaa euroa edullisempaa kuin pääomavuokramallilla. Kaupunki pitää vuokrausratkaisun hintaa tällä hetkellä liian korkeana ja päätyi siksi viemään hanketta eteenpäin omana hankkeena.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mittava monitoimihallihanke nytkähti eteenpäin Hyvinkäällä”

Viimeisimmät näkökulmat