Kokeile kuukausi maksutta

Asuntokohdetta rakennuttavan Sivakan hallitus kysyi, voiko talousvaikeuksissa olevan Lehdon tarjouksen hylätä – ”Vastaus oli yksiselitteinen ei”

Lehdon talousvaikeudet ovat riski myös urakoita tilaavalle rakennuttajalle.

Kuva: Lehto

Lehto Groupin talousvaikeudet ovat olleet viime aikojen kestoaihe. Maanantaina Helsingin pörssi ilmoitti asettavansa Lehdon tarkkailulistalle.

Lue lisää: Pörssi siirtää talousvaikeuksista kärsivän Lehdon osakkeet tarkkailulistalle – Juuso Hietanen: Ei liity uutta tietoa

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Asuntokohdetta rakennuttavan Sivakan hallitus kysyi, voiko talousvaikeuksissa olevan Lehdon tarjouksen hylätä – ”Vastaus oli yksiselitteinen ei””

  1. Oulun Sivakan kannattaa myös henkisesti valmistautua kesken jäävän työmaan haltuunottoon ja jatkamiseen omin voimin. Konkurssipesän hallinto tuskin noita aloituksia loppuun vie.

    Takuukorjaukset talousohjautuukin sitten maksettavaksi omasta lompakosta.

  2. Vaatimus siitä, että maksuerän perusteena oleva suoritus on oltava täysimääräisesti valmis (100 %) on usein kohtuuton. Tiukka valvoja ei hyväksy maksuerää, vaikka puuttuva laattapaketti saataisiin työmaalle vasta 2 kk päästä. Rakennusliike siirtää vastaavan ehdon aliurakoitsijalle, joka ei saa viimeistä kylpyhuonetta ja joko urakkaa valmiiksi. Raha seisoo ja työmiehet katoaa. Tämä on toki aivan normaali tilanne, mutta vaikean asian edelleen kiristäminen ei luo mahdollisuuksia selvitä urakasta kunnialla.

Viimeisimmät näkökulmat