Kokeile kuukausi maksutta

Pörssi siirtää talousvaikeuksista kärsivän Lehdon osakkeet tarkkailulistalle – Juuso Hietanen: Ei liity uutta tietoa

Operaation syynä on yhtiön taloudelliseen asemaan liittyvä epävarmuus.

 

Rakennusyhtiö Lehto Groupin pakettiauto. Kuva: Jonne Sippola / HS

Helsingin pörssi siirtää rakennusyhtiö Lehto Groupin osakkeet tarkkailulistalle yhtiön taloudellisen tilan takia.

Siirrosta kertoo pörssiä ylläpitävä Nasdaq Helsinki tiedotteessaan.

Nasdaq Helsinki kertoo, että siirto tarkkailulistalle tehdään pörssin sääntöjen mukaan siksi, että osakkeen ”liikkeeseenlaskijan taloudelliseen asemaan liittyy epävarmuutta”. Siirto on mahdollista pörssin sääntöjen perusteella.

Tarkkailulistalle siirtämisen tarkoituksena on ilmoittaa markkinoille kyseistä liikkeeseenlaskijaa tai arvopaperia koskevasta seikasta tai toimenpiteestä, pörssi kertoo. Tarkkailulista on pörssin päälistan osa.

Lehdon osake on ollut maanantaina selvässä laskussa. Osakkeen kurssi oli kello 16 syöksynyt yli 11 prosenttia 0,14 euroon Helsingin pörssissä.

Neuvottelut käynnissä

Lehto Groupin toimitusjohtaja Juuso Hietanen sanoo, että osakkeen siirrossa tarkkailulistalle ei liity uutta markkinoita kiinnostavaa uutista tai tietoa.

”Kyseessä on normaali proseduuri, johon pörssillä on oikeus. Olemme aikaisemmin ilmoittaneet aikeistamme järjestelyihin”, Hietanen sanoo.

Lehto Group tiedotti tammikuussa, että se on käynnistänyt neuvottelut rakenteellisista ja omistuksellista järjestelyistä.

Lue lisää: Löytääkö Lehto ajoissa tuloksentekokykynsä ja ratkaisut talousvaikeuksiinsa?

Neuvotteluiden tavoitteena on löytää yhtiölle teollisia tai omistuksellista kumppaneita.

Lehto Group käynnisti neuvottelut rakennusmarkkinoiden ja yhtiön rahoitustilanteen takia. Yhtiö kuitenkin kertoi toisen neljänneksen osavuosikatsauksen julkistuksen yhteydessä heinäkuun lopussa, että sen rahoitustilanne on pysynyt ”vakaana”.

Lehto Group pyrkii samaan järjestelyt loppuun kuluvan vuoden aikana.

Analyytikko: Lehto on kriisiyhtiö

Lehto on kärsinyt vaikeuksista pitkään. Inderesin analyytikko Olli Koponen kuvaili HS:n haastattelussa elokuun alkupuolella yhtiötä ”kriisiyhtiöksi”.

Koponen sanoi tuolloin, että Lehdolla on alle puoli vuotta aikaa tehdä muutos, jotta yhtiön liiketoiminta voi jatkua. Muuten vaihtoehtona voi olla konkurssi.

”Tämän vuoden loppupuolella pitää tapahtua jotain merkittävää”, Koponen arvioi.

Koposen mukaan yhtiö tarvitsee rakenteellisia tai omistuksellisia järjestelyitä.

Koposen mukaan vaihtoehtoina on esimerkiksi yhtiön pilkkominen osiin tai kannattamattomien toimintojen alasajo. Myös irtisanomiset ja lomautukset voivat olla vaihtoehtoina.

”Jos mitään järjestelyitä ei saada aikaiseksi, niin velkojat voivat hakea yhtiön konkurssiin ja saada tätä kautta arvoa. Yleensä tarkoittaa, että yhtiö pilkotaan ja myydään osiin”, Koponen sanoi HS:lle elokuussa.

Lue lisää: Rakennus­yhtiö Lehtoa uhkaa konkurssi, sanoo analyytikko – yhtiö ”näkee asian eri tavalla”

Lehdon toimitusjohtaja Juuso Hietanen ei halunnut tuolloin ottaa kantaa siihen, onko Lehto kriisiyhtiö vai ei. Hän myös sanoi tuolloin HS:lle, ettei konkurssi ole vaihtoehtona hänen pöydällään.

Hietanen sanoi, ettei voi kommentoida meneillään olevia neuvotteluita omistus- ja rakennejärjestelyistä tarkemmin.

Juttua muokattu 5.9. Lisätty Lehdon toimitusjohtajan kommentit tarkkailulistalle siirrosta. Otsikkoa muokattu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pörssi siirtää talousvaikeuksista kärsivän Lehdon osakkeet tarkkailulistalle – Juuso Hietanen: Ei liity uutta tietoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat