Kokeile kuukausi maksutta

Lehto ja YIT ovat jäädyttäneet rakennushankkeita lähes 1,4 miljardin euron arvosta

Reilusti yli miljardin euron arvoiset hankkeet ovat jumiutuneet eri puolilla Suomea, kun rakennusliikkeet ovat vetäytyneet niistä erilaisten syiden vuoksi.

Havainnekuva Garden Helsinki -hankkeen etuaukiolta. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M

Rakennusliike Lehto ilmoitti tämän vuoden huhtikuun lopulla irtautuvansa Jyväskylän liikunnan suurhanke Hippoksesta. Yhtiö myi osuutensa hankkeen sijoittajien omistamalle Jyväskylän Yhteissijoitus ky:lle ja hanketta varten aikanaan perustetulle hankeyhtiö Jyväskylän Hippos ky:lle. Lehdon ilmoitus oli yksi esimerkki suurten hankkeiden hyytymisistä ja monista viime aikoina uutisoiduista vetäytymisistä.

Sopimuksen mukaan Lehto luovuttaa Jyväskylän hanketta koskevat suunnitelmat, materiaalit ja omistusosuutensa hankeyhtiössä sekä vapautuu samalla kaikista hankkeeseen liittyvistä velvoitteistaan. Hankkeen arvoksi on arvioitu enimmillään noin 200 miljoonaa euroa. Jyväskylän kaupunki käy parhaillaan neuvotteluja hankkeen jatkosta niin kuin on tehnyt jo monta vuotta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehto ja YIT ovat jäädyttäneet rakennushankkeita lähes 1,4 miljardin euron arvosta”

Viimeisimmät näkökulmat