Kokeile kuukausi maksutta

”Kun katson Finlandia-taloa, mietin, miten ihmeessä onnistuin pääsemään tänne” – Kielitaitovaatimus vaikeuttaa ulkomaalaisten työllistymistä

Tulevan työvoimapulan torppaamisessa ulkomaalaisilla on tärkeä rooli. Suomen kielen vaatimus on usein työllistymisen este.

Skanskan projekti-insinööri, skotti Steven McNicoll (vas.) työskentelee Finlandia-talon työmaalla. Kuvassa hän keskustelee aliurakoitsija Seudun Rakentajan Ville Yliluoman kanssa. Kuva: Liisa Takala Kuva: Kuvat: Liisa Takala

Taantuma on vienyt rakennusalalta paljon töitä ja tekijöitä. Uhkana on työvoimapula, kun rakentaminen vilkastuu. Siksi myös ulkomaalaiset osaajat pitäisi saada integroitua alalle paremmin.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “”Kun katson Finlandia-taloa, mietin, miten ihmeessä onnistuin pääsemään tänne” – Kielitaitovaatimus vaikeuttaa ulkomaalaisten työllistymistä”

  1. Voisimme Suomalaiset ryhdistäytyä ja arvostaa omaa kulttuuriamme ja rakasta äidinkieltämme niin paljon, että uskaltaisimme puhua ulkomaalaisten kielitaidottomuudesta.
    Ei kielitaitovaatimus jarruta työllistymistä, kuten artikkelin pääotsikko asian ilmaisee, vaan ulkomaalaisten työntekijöiden kielitaidottomuus. Se on myös kielitaidottomuutta, jos ei osata Suomea. Siis äidinkieltämme. Olkaamme siitä ylpeitä.

    1. Juuri näin. Jatkuvasti on tarjolla työpaikkoja, joissa vaatimuksena esim. englanninkielen taito. Olemme Suomessa ja puhumme suomea. Me voimme vaatia suomenkieltä työmailla, jolloin moni väärinymmärrys jää pois.

  2. Eikö tätä aivopesua voisi yhtään hillitä? Mitään työvoimapulaa ei Suomessa ole, ja tuskin koskaan tuleekaan.

Viimeisimmät näkökulmat