Kokeile kuukausi maksutta

Kun tarvitaan täsmätietoa

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Tieto on valtaa, kuuluu kulunut sanonta – mutta tottahan se on. Ainakin tieto antaa mahdollisuuden ymmärtää maailmaa ja menestyä. Mitä yksilöidympää ja tarkempaa tieto on, sitä enemmän sillä voi olla merkitystä. Siksi pyrimme Rakennuslehdessä tarjoamaan lukijoille mahdollisimman paljon sellaista olennaista tietoa, jota muualta on vaikea, useimmiten jopa mahdoton saada. Tähän kuuluu tietysti rakentamisen ytimestä kertova uutis- ja ajankohtaisaineisto, mutta myös paljon yksittäisiä erityissisältöjä.

Juuri viime viikolla paperi- ja verkkolehdessä julkaistiin vuosittainen tilinpäätösselvitys Suurimmat, joka kokoaa noin 300 rakennusalan yhtiön tulostiedot, toimiala-analyysit ja yritysesittelyt. Verkossa sama paketti löytyy omana kokonaisuutena ja lisäksi Suurimmat-työkalun avulla voi tarkastella tulostietoja monen vuoden ajalta ja vertailla yhtiöitä.

Samaan aikaan julkaistiin myös uudistettu uudisasuntoselvitys, joka kertoo lähes reaaliajassa, millainen tilanne asuntorakentamisessa ja -kaupassa on. Katsaus on vuosien varrella ennakoinut asuntorakentamisen tilannetta ja suhdannetta jopa tarkimmin Suomessa. Selvitys julkistetaan kaksi kertaa vuodessa. Kahdesti vuodessa kerromme myös rakennustarvikkeiden ja työpanosten hintakehityksestä. Mukana on kymmeniä yksittäisiä tuotteita ja työsuorituksia.

Ilman hyviä kumppaneita selvitysten tekeminen ei onnistuisi. Asuntomarkkinakatsauksen tiedot tuottaa STH-Group ja hintaselvityksen Swecon laskentapalvelut.

Uusimpana hankkeena julkaisemme loppuvuonna ensimmäistä kertaa tutkimuksen rakennusalan yhtiöiden ja toimitusjohtajien medianäkyvyydestä mediaseurantapalvelu Meltwaterin tietojen pohjalta. Meltwaterin välittämänä verkkosivuiltamme löytyy jo nyt rakennuslupapalvelu, joka kertoo, millaisiin hankkeisiin eri puolilla Suomea haetaan lupaa.

Työmaiden tunnettuutta ja kehittämistä pyrimme lisäämään perinteisellä Vuoden työmaa -kilpailulla, joka on parhaillaan käynnissä.

Yksi tärkeä palanen omaehtoisessa tiedontuottamisessa on Rakennuslehden lukijapaneeli, jolta kysymme säännöllisesti rakentamiseen ja mediaan liittyviä asioita. Tällä viikolla paneeli laittaa järjestykseen alan kiinnostavimmat yritykset ja johtajat.

Mitä muuta tietoa nyt tarvittaisiin? Ehdotuksia voi laittaa oheiseen sähköpostiosoitteeseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kun tarvitaan täsmätietoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat

Tapio Kivistöhttps://www.rakennuslehti.fi/kirjoittajat/tapio-kivisto/