Miten rakentaminen kehittyy tänä vuonna – kerro näkemyksesi!

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Rakentamisen vuosi on alkanut hyvissä suhdannetunnelmissa, ja alalla vallitsee eteenpäin katsova henki. Tältä pohjalta olemme Rakennuslehdessä pohtineet vuoden sisältöpainotuksia. Apuna tässä on ollut myös tuore lukijatutkimus.

Tarjoamme tänäkin vuonna printtilehdessä viikoittain kattauksen tärkeimpiin uutisiin. Lisäksi pureudumme joka numerossa laajemmin yhteen teemaan, joka esimerkiksi vuoden ensimmäisessä printtinumerossa oli koulutus ja rakennusalan ammattilaiset. Vuoden varrella mukana on paljon asiaa muun muassa korjausrakentamisesta.

Entä sitten ne aiheet, joita erityisesti haluamme tänä vuonna korostaa niin paperilehdessä kuin täällä verkkosivuillakin? Lukijat ovat toivoneet juttuja onnistumisista: esimerkiksi yrityksistä ja rakennusprojekteista. Viime vuonna toteutimme jo Suomea rakentamassa -sarjan, jonka nelisenkymmentä pk-yritysesittelyä on nyt koottu myös verkkosivuillemme yhdeksi kokonaisuudeksi – kiinnostavia yrityksiä voi bongata esimerkiksi karttatoteutuksen avulla. Yritys- ja hankejuttuja on luvassa runsaasti lisää tänä vuonna.

Haluamme myös esitellä yhä enemmän eri tehtävissä työskenteleviä rakennusalan ammattilaisia. Kaikki me kaipaamme tietoa, miten muut samantyyppisissä tehtävissä toimivat työskentelevät, mitä he käytännössä tekevät ja miettivät alan kehityksestä. Näitä työelämäasioita nostamme esiin omalla osastolla niin printtilehdessä kuin jatkossa täällä verkossakin.

Digitaalisuus puolestaan pakottaa pohtimaan, mihin suuntaan rakentaminen loikkaa. Tätä tukemaan teemme säännöllisesti juttuja tekniikan ja tuotteiden kehityksestä. Haemme myös esimerkkejä ulkomailta: miten rakentaminen muuttuu ja millaisia hankkeita toteutetaan.

Printtilehden lisäksi kehitämme koko ajan digitaalisia palveluitamme, joiden suosio kasvaa: verkkosivujemme käyntimäärät lähes tuplaantuivat viime syksynä. Alkuvuonna kokeilemme verkossa pelkästään tilaajillemme tarkoitettuja juttuja. Lisäksi julkaisemme vuoden aikana kolme digitaalista lehteä. Myös kolme kertaa viikossa lähetettävä suosittu uutiskirje jatkaa. Sen voi tilata esimerkiksi verkkosivujemme etusivulta: oikeanpuoliselta palstalta löytyy tilauslomake.

Miltä nämä suuntaviivat kuulostavat? Kommentoi vaikkapa vierestä löytyvään sähköpostiosoitteeseen!

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Miten rakentaminen kehittyy tänä vuonna – kerro näkemyksesi!”

  1. Mitä tänä vuonna tapahtuu; yksi asia on selvä. Tänä vuonna puurakentaminen kerrostaloissa ja julkisessa rakentamisessa lyö itsensä lopulta läpi, Kohteita tulee koko ajan lisää ja kilpailukyky paranee. Se velvoittaa myös lainsäätäjää reagoimaan ja tasoittamaan tietä ja poistamaan turhia kustannustekijöitä ja rajoitteita lainsäädännöstä ja asetuksista. Lisäksi esiin nousee puutteita koulutuksessa, jota on puurakentamisen osalta ajettu alas myös noista lainsäädännön rajoituksista johtuen.
    Aika ottaa askel oikeaan suuntaan ja huomioida myös rakentamisessa ympäristömme ja ilmaston vaatimukset.
    On aika hyväksyä betonin ja teräksen vaihtoehdot.
    Juha Virta, Crosslam Kuhmo.

Vastaa