Yhteistyö vei voittoon työmaakilpailussa

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Rakennuslehden perinteinen Vuoden työmaa -kilpailu on ratkennut. Voitto meni tänä vuonna Helsingin yliopiston päärakennuksen perusparannustyömaalle, joka on YIT:n vetämä allianssi. Voittotyömaa ja kilpailun muut ansiokkaat finalistit on esitelty Rakennuslehdessä tämän vuoden aikana. Kiitokset kaikille osallistujille sekä kilpailun raadille!

Olennainen osa kilpailua ovat olleet raadin kierrokset työmailla. Korona muutti tämänkin perinteen. Tänä vuonna työmaakierrokset toteutettiin etätyöskentelynä verkon välityksellä – ja hyvin sujui näinkin. Raati sai lisäksi toimittajien havainnot työmaista ja aluehallintovirastojen työturvallisuusraportit niistä.

Tarkka tutustuminen työmaihin on ollut olennaista sekä kilpailun arvostelun että kisan syvemmän tarkoituksen vuoksi. Rakennuslehti on vuosittaisella työmaakilpailulla halunnut nostaa esiin kulloisenkin ajan rakentamisen trendejä sekä tarjota rakennusalan ammattilaisille aineksia ja oppia rakentamisen laadun kehittämiseen.

Tämän vuoden kilpailussa korostui ajan hengelle sopivasti yhteistyö. Sitä on tarvittu eri muodoissaan sekä finalistijoukon uudisrakennushankkeissa eli SRV:n rakentamassa Supercellin toimistotalossa, Skanskan Kapselointilaitoksessa ja Hartelan T3-sairaalassa että perusparannushankkeissa eli YIT:n Helsingin yliopiston päärakennuksessa, Firan ja Caverionin Helsingin kauppakorkeakoulun entisessä päärakennuksessa sekä Senaatin ja NCC:n ulkoministeriön Merikasarmin työmaalla.

Yhteistyömuodoilla voi olla erilaisia nimiä, kuten allianssi, kärkihankeallianssi tai yhteistoiminnallinen projektinjohtourakka. Olennaista ei kuitenkaan ole nimi tai muoto vaan vilpitön halu tehdä yhteistyötä koko rakentamisen ketjun kanssa. Työmaakilpailu kuvastaa tänäkin vuonna erinomaisesti aikaa: koronavuosi on osoittanut, kuinka tärkeää on yhdessä tekeminen, läpinäkyvyys ja kommunikaatio.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yhteistyö vei voittoon työmaakilpailussa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat