Luovuuden tulevaisuus, edelläkävijäyritykset ja sinä!

Tuolla edessä se siintää – uusi normaali. Rakentaminen 2021-webinaaritapahtumassa 25.11.2020 annettiin rakennusalan yliopisto-opiskelijoille visioita, työkaluja ja kohtaamisia kohti työelämää, joka jossain tämän koronahässäkän toisella puolella odottaa.

Tapahtumassa perehdyttiin työn tulevaisuuteen otsikolla ”Ihmisen ja koneen välinen työnjako – ja luovuuden tulevaisuus”. Huippualustajana aiheeseen toimi tietokirjailija ja luova johtaja Henri Hyppönen. Hän saattaa olla joillekin tuttu lineaarisen radion ja television viimeisten 30 vuoden ajalta, joillekin konsulttitoimisto Fourkindin riveistä, joillekin keynotepuhujana ja valmentajana. Nykyisin Henrin työarkea on digitalisaation, tekoälyn ja robotiikan soveltaminen.

Alustusta seurasi yritysosuus, jossa alan edelläkävijäyritykset esittelivät käynnissä olevia hankkeitaan ja pohtivat esimerkkien kautta, mitä tulevaisuuden työ heillä tarkoittaa. Uuden sähköisen työkalun avulla opiskelija pystyi tapahtuman aikana myös jättämään haluamilleen yrityksille perustiedot itsestään harjoittelu- tai harjoitustyömahdollisuuksia varten.

Tapahtuma oli tarkoitettu rakennusalan opiskelijoille ja vastavalmistuneille. Heistä tulee isoina rakennetun ympäristön ammattilaisia, mm. suunnittelijoita, urakoitsijoita, ylläpitäjiä, kehittäjiä ja omistajia. Särmää porukkaa, joka vastaa usein jo kesäharjoitteluissaan oikeasta tekemisestä ja merkittävistä summista. Ja jotka siis sananmukaisesti tulevat rakentamaan tulevaisuuttamme tästä aina 2060-luvulle saakka.

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Rakennuslehti, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ja Tampereen Rakentajakilta TARAKI. Tapahtuma on järjestetty aiemmin menestyksekkäästi jo kolme kertaa. Koronasta johtuen tapahtuma toteutettiin nyt ensimmäistä kertaa virtuaalisesti.

Katso tästä nauhoite webinaarista >
Huom. Henri Hyppösen osuus on tekijänoikeussyistä poistettu nauhoitteesta.


Ohjelma

16.00 Avaus. Yleisohjeistus. Yritysten esittely.
Päätoimittaja Tapio Kivistö, Rakennuslehti

16.10 RILin puheenvuoro
Johtaja Henriikka Hellström, RIL

16.20 KEYNOTE: Ihmisen ja koneen välinen työnjako – ja luovuuden tulevaisuus
Tietokirjailija, luova johtaja Henri ”Henkka” Hyppönen

17.00 SWECO

17.10 Skanska

17.20 AFRY

17.30 SRV

17.40 Ramboll

17.50 Yhteenveto ja yhteystietojen jättäminen

18.00 Tilaisuus päättyy

 

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi