Kokeile kuukausi maksutta

Liukku vaatii YTV-hintaisia tontteja kohtuuhintaiseen vuokra-asuntotuotantoon

YH-Suomi Oy:n toimitusjohtajan Perttu Liukun mielestä kaupunkien ja kuntien tulisi luovuttaa YTV:n hintaraamin mukaisia tontteja kohtuuhintaista vuokra-asuntotuotantoa varten. Hänen mukaansa kasvukeskusten asuntojen hinnat jarruttavat työvoiman saantia muun muassa palvelualoilla.

YH-Suomi Oy:n toimitusjohtajan Perttu Liukun mielestä kaupunkien ja kuntien tulisi luovuttaa YTV:n hintaraamin mukaisia tontteja kohtuuhintaista vuokra-asuntotuotantoa varten. Hänen mukaansa kasvukeskusten asuntojen hinnat jarruttavat työvoiman saantia muun muassa palvelualoilla.

Liukun mukaan keskituloisilla ei ole varaa muuttaa työn perässä pääkaupunkiseudulle. Hän sanoo, että YH-Suomi voisi sitoutua tuottamaan merkittäviäkin määriä kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, mikäli se pääsisi sopimukseen kuntien ja kaupunkien kanssa tonttihinnoista.

Liukku ei pidä ARA-tuotantoa ratkaisuna nykyisiin ongelmiin. Hänen mukaansa se on oman aikansa tuote. Järjestelmä sitoo asuntotuottajien kädet yli neljäksikymmeneksi vuodeksi, jolloin asuntotarpeisiin ei voida reagoida tarpeeksi joustavasti suhdanteiden mukaan.

Liukun ehdottaa, että ARA-tuotannolla turvataan jatkossa lähinnä erityisryhmien asuntotarpeet, ja kohtuuhintaisesta vuokra-asuntotuotannosta sovitaan yhteisesti kuntien, valtion ja asuntotuottajien kesken käyttäen pääosin markkinaehtoista rahoitusta.

Asuntotarvetta kasvattaa vuosikymmenen loppuun mennessä suurten ikäluokkien eläkkeelle jäänti. Liukun mielestä tuotanto pitäisikin saada vauhtiin jo nyt, koska asuntopalvelujen tuottajat suunnittelevat jo vuoden 2009 tuotantoa. Siten reagointi vasta parin vuoden päästä on auttamattoman myöhäistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Liukku vaatii YTV-hintaisia tontteja kohtuuhintaiseen vuokra-asuntotuotantoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat