Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusalan työehtosopimusneuvottelut alkoivat

Neuvottelut rakennusalojen työehtosopimuksista alkoivat Rakennusliiton ja Rakennusteollisuus RT:n sekä sen toimialaliittojen kesken. Alkuviikosta tapasivat muun muassa talotekniikan, talonrakennusalan ja maalausalojen sopimusneuvottelijat. Kaikki rakennusalan työehtosopimukset päättyvät helmikuun lopussa.

Neuvottelut rakennusalojen työehtosopimuksista alkoivat Rakennusliiton ja Rakennusteollisuus RT:n sekä sen toimialaliittojen kesken. Alkuviikosta tapasivat muun muassa talotekniikan, talonrakennusalan ja maalausalojen sopimusneuvottelijat. Kaikki rakennusalan työehtosopimukset päättyvät helmikuun lopussa.

Rakennusliitto ja Rakennusteollisuus RT:n toimialaliitot solmivat kahdeksan yleissitovaa työehtosopimusta. Sopimukset tehdään talonrakennukseen, rakennustuoteteollisuuteen, maa- ja vesirakennukseen, maalaukseen, lvi-toimialalle, asfalttialalle, vedeneristysalalle ja lattianpäällystysalalle.

 

Rakennusteollisuuden liittojen sopimusaloilla työskentelee lähes 80 000 työntekijää. Suurimmat Rakennusliiton ammattiryhmät ovat kirvesmiehet, talonrakennustyöntekijät, tuoteteollisuuden työntekijät, putkimiehet, maalarit, maarakennuskoneiden kuljettajat ja muurarit.

 

Työnantajia edustavan Rakennusteollisuus RT ry:n lähes 3 000 jäsenyritystä työllistää noin 55 000 henkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalan työehtosopimusneuvottelut alkoivat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat