Kokeile kuukausi maksutta

LVIS-Karves sai Soukan ryhmäkorjaushankkeen projektinjohdon

Reilut kolme vuotta pääkaupunkiseudulla toimineella LVIS-Karveksella menee tällä hetkellä lujaa. Alkujaan pirkanmaalainen yhtiö on lyhyessä ajassa nelinkertaistanut pääkaupunkiseudun henkilöstönsä määrän nykyiseen 12:een. LVIS-Karves on myös vastikään valittu Espoon Soukassa toteutettavan ison ryhmäkorjaushankkeen projektinjohto-organisaatioksi.

Reilut kolme vuotta pääkaupunkiseudulla toimineella LVIS-Karveksella menee tällä hetkellä lujaa. Alkujaan pirkanmaalainen yhtiö on lyhyessä ajassa nelinkertaistanut pääkaupunkiseudun henkilöstönsä määrän nykyiseen 12:een. LVIS-Karves on myös vastikään valittu Espoon Soukassa toteutettavan ison ryhmäkorjaushankkeen projektinjohto-organisaatioksi.

Soukan ryhmäkorjaushankkeessa LVIS-Karves vastaa seitsemän taloyhtiötä ja yli 300 asuntoa käsittävän ryhmän projektinjohdosta lähivuosina toteutettavassa linjasaneeraushankkeessa. Projektinjohtajan tehtävänä on johtaa ja valvoa projekti alusta loppuun aina esiselvityksistä ja -tutkimuksista suunnitteluun ja toteutukseen asti.

LVIS-Karveksen pääkaupunkiseudun toimintaa vetävän Kim Karveksen mukaan Soukan ryhmäkorjaushanke käsittää yhteensä 15 taloyhtiötä, jotka on jaettu kolmeen erilliseen projektiryhmään, joista LVIS-Karves on nyt saanut vedettäväkseen yhden. Kaikki hankkeet ovat vielä hyvin alkuvaiheessa, mikä Karveksen mukaan mahdollistaa järkevän toteutuksen. ”Tällöin jo hyvin varhaisessa suunnittelun vaiheessa päästään vaikuttamaan loppukuluihin.”

LVIS-Karveksella on parhaillaan menossa toisenkin ryhmäkorjaushankkeen projektinjohtotehtävä. Kyseessä on kolme taloyhtiötä ja peräti 700 asuntoa Vantaan Louhelassa käsittävä linjasaneeraushanke, joka on edennyt jo urakkavaiheeseen ja valmistuu vuonna 2012.

Energiatehokkuushankkeet tuovat konsultointitöitä

Kim Karves kertoo, että LVIS-Karveksen pääkaupunkiseudun toiminnan kovan kasvun taustalla on pääasiassa se, että syksyllä 2007 pk-seudulla aloittaneen yhtiön tunnettuus isännöitsijätoimistojen keskuudessa on lisääntynyt selvästi. ”Kuvaavaa on, että kun aloittaessamme meiltä osti kolme isännöitsijätoimistoa, nyt tarjouspyyntöjä tulee koko ajan 20-30 isännöitsijätoimistosta.”

”Liikevaihtomme jakautuu suunnilleen siten, että noin 20 prosenttia tulee hankesuunnittelusta, 60 prosenttia tulee toteutussuunnittelusta ja loput 20 prosenttia valvonnasta ja projektinjohdosta”, Kim Karves sanoo.

Pääkaupunkiseudulla LVIS-Karves on pääasiassa keskittynyt taloyhtiöiden linjasaneerausten suunnitteluun ja valvontaan. Yhtiö on haistanut kasvavaa markkinarakoa myös energiatehokkuuden parantamiseen liittyvässä konsultoinnissa.

”Yhä enemmän tulee energiaselvityksiä ja sen tyyppistä. Teemme energiatehokkuuteen liittyvää konsultointia taloyhtiöille. Kutsumme itse sitä energiaisännöinniksi. Siinä pyritään pitkäjänteisesti PTS:ään tukeutuen viemään energiatehokkuutta järkevästi eteenpäin yhdessä isännöitsijöiden kanssa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “LVIS-Karves sai Soukan ryhmäkorjaushankkeen projektinjohdon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat