Kokeile kuukausi maksutta

Parma toimittaa betonielementit Kauppakeskus Puuvillaan

Parma on solminut Skanska Talonrakennus Oy:n kanssa sopimuksen suuresta betonielementtiurakasta Poriin Kauppakeskus Puuvillan hankkeeseen. Toimitus käsittää kahden uudisrakennuksen betonielementit. Kaikkiaan Parma toimittaa hankkeeseen lähes 10 000 erillistä elementtiä asennuksineen. Toimitus on arvoltaan Parman historian suurin yksittäinen tilaus.

Parma on solminut Skanska Talonrakennus Oy:n kanssa sopimuksen suuresta betonielementtiurakasta Poriin Kauppakeskus Puuvillan hankkeeseen. Toimitus käsittää kahden uudisrakennuksen betonielementit. Kaikkiaan Parma toimittaa hankkeeseen lähes 10 000 erillistä elementtiä asennuksineen. Toimitus on arvoltaan Parman historian suurin yksittäinen tilaus.

Elementtien valmistus pääsee vauhtiin vuodenvaihteessa ja toimitukset jatkuvat vuoden 2013 syksyyn.

”Haasteellinen projekti jakautuu usealle tehtaalle aikataulujen optimoimiseksi ja asennusryhmiäkin työskentelee samanaikaisesti kolme”, Parman myyntipäällikkö Juhani Toivonen kertoo.

”Parman tarjous betonielementtirungosta pärjäsi parhaiten vertailussamme. Parman neuvottelijoilla oli vahva halu ideoida ja hakea yhdessä kanssamme taloudellinen ja toimiva ratkaisu”, Skanska Talonrakennuksen rakennuspäällikkö Kari Sundelin sanoo.

130 miljoonan euron hanke

Kauppakeskus Puuvillaan tulee noin 43 000 neliömetriä liike- ja toimitilaa sekä 2 000 auton pysäköintitilat. Kauppakeskus toteutetaan entisen Porin Puuvillatehtaan 1800-luvun lopulta peräisin olevien rakennusten yhteyteen.

Kohde on yksi suurimpia Suomessa rakenteilla olevista talonrakennusprojekteista. Koko hankkeen arvo on noin 130 miljoonaa euroa. Kohteen omistajina toimivat Renor Oy ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen tasaosuuksin. Skanska Talonrakennus toimii hankkeen pääurakoitsijana. Skanskan urakkasumma on noin 110 miljoonaa euroa.

Kauppakeskuksesta tulee vähäpäästöinen. Leed-sertifikaatin kultatasoa tavoitteleva rakennuskompleksi lämpiää ja jäähtyy pääosin geoenergialla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Parma toimittaa betonielementit Kauppakeskus Puuvillaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat