Asuntomessut järjestetään vuonna 2017 Mikkelissä ja vuonna 2018 Porissa

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallitus on 28. toukokuuta päättänyt myöntää vuoden 2017 asuntomessut Mikkelin kaupungille. Vuoden 2018 asuntomessut järjestetään puolestaan Porissa.

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallitus on 28. toukokuuta päättänyt myöntää vuoden 2017 asuntomessut Mikkelin kaupungille. Vuoden 2018 asuntomessut järjestetään puolestaan Porissa.

”Mikkelin esittämä messualue Saimaan rannalla sopii hyvin vuoden 2017 asuntomessujen pitopaikaksi. Asuntomessut järjestetään eri paikkakunnilla siten, että messujen sijainnissa ja sisällössä huomioidaan riittävä alueellinen ja sisällöllinen vaihtelu. Mikkeliä edeltävänä vuonna 2016 asuntomessut järjestetään Seinäjoella”, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo.

Mikkeli aikoo sitoa asuntomessuprojektin osaksi Satamalahden hanketta, jolla kaupunki laajenee etelään. Osa tonteista sijaitsee suoraan Saimaan rannalla. Mikkelin kaupungin alustavien sisältöteemojen lähtökohtia onkin ollut Saimaan vesistön hyödyntäminen osana messuhanketta. Yksi osa tätä on esimerkiksi kaavan suunnittelu siten, että mahdollisimman monelta tontilta avautuu Saimaa-näkymä.

”Asuntomessuprojektissa luodaan uusi houkutteleva asuinalue, joka muodostuu tiiviiksi osaksi nykyistä kaupunkirakennetta. Alueesta tehdään aktiivisen asukkaan paikka, jossa on erinomaiset puitteet vapaa-ajanviettoon kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä”, Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander sanoo.

”Tämä on osaprojekti laajemmassa hankkeessa, joka tehostaa Mikkelin ja Ristiinan välisen alueen maankäyttöä sekä pysyvään että loma-asutukseen. Kaupunki on valmis nimeämään asuntomessualueen koko hankkeen pilottiprojektiksi”, Mikander jatkaa.

Porissa vuonna 2018

Porin kaupunki on puolestaan esittänyt messujen pitopaikaksi vuodelle 2018 Karjalankannan ja Hevosluodon aluetta, joka sijaitsee kävelyetäisyydellä kaupungin keskustasta sekä Kirjurinluodon Areenasta, joka on tunnettu tapahtumapaikka Porissa.

”Messut pidetään Porin kaupunkikeskustan luonnollisella laajenemisalueella. Alue on yleiskaavan mukaista rakentamisaluetta, ja sen asemakaavatyö on käynnissä. Hanketta pidetään luonnollisena osana kaupunkikeskustan kehittämisen kokonaisuutta, ja se tuo toivottua monipuolisuutta ja vivahteikkuutta asuntotarjontaan”, Porin tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus kertoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Asuntomessut järjestetään vuonna 2017 Mikkelissä ja vuonna 2018 Porissa”

  1. ”Myöntänyt asuntomessut Mikkelille”? Tampereella on ollut muutamat asuntomessut parinkymmenen vuoden aikana – kaikki taloudellisia katastrofeja toimijoille – myös Tampereen kaupungille. Pilkkahinnalla kaupunki myi Lapinniemenkin tehdaskiinteistössä olevat asunnot kylpylänpitäjälle. Ei niitä muille – tavallisille asukkaille – edes tarjottu.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat