Seinäjoki järjestää vuoden 2016 asuntomessut

Seinäjoen kaupunginvaltuusto on maanantaina 20. helmikuuta päättänyt, että kaupunki isännöi vuoden 2016 asuntomessuja. Kaupunginlakimies Jari Jokisen mukaan puitesopimus kaupungin ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen välillä allekirjoitetaan lähiaikoina. Etelä-Pohjanmaalla ei ole aikaisemmin järjestetty asuntomessuja.

Seinäjoen kaupunginvaltuusto on maanantaina 20. helmikuuta päättänyt, että kaupunki isännöi vuoden 2016 asuntomessuja. Kaupunginlakimies Jari Jokisen mukaan puitesopimus kaupungin ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen välillä allekirjoitetaan lähiaikoina. Etelä-Pohjanmaalla ei ole aikaisemmin järjestetty asuntomessuja.

Seinäjoen asuntomessualue sijaitsee osin nykyiseen Simunan ja Huhtalan kaupunginosan asuntoalueeseen sekä Kyrkösjärveen rajoittuvalla alueella. Alue on kokonaan kaupungin omistuksessa ja suuruudeltaan noin 13 hehtaaria.

”Asuntomessualue käynnistää samalla Kyrkösjärven ja Törnävän välisen alueen yli 100 000 kerrosneliön rakentamisen aivan kaupungin ydinalueella”, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki sanoo.

Tulvasuojeluallas vetovoimatekijänä

Seinäjoen asuntomessujen teemoiksi on valittu rakennetun vesistön sekä pohjalaisen rakennustaidon hyödyntäminen. Kyrkösjärven tulvasuojeluallasta hyödynnetään messutapahtuman vetovoimatekijänä. Asuntomessualue liittyy virkistyskäytön osalta myös Seinäjoella käynnissä olevaan Kansallisen kaupunkipuisto -hankkeeseen. Myös Kyrkösjärven ja Jouppilanvuoren alueen elämysliikuntareitistöt ja -kohteet halutaan liittää messualueen toimintaan.

Messujen oheiskohteena esitellään Törnävän vanhaa sairaala-aluetta, joka edustaa historiallisen sairaalamiljöön uusiokäyttöä.

Kaavan laatiminen vireillä

Asuntomessujen järjestäminen edellyttää, että alueelle kaavoitetaan ja rakennetaan vähintään 30 erityyppistä yhden perheen omakotitaloa ja tämän lisäksi rivi-, pari- ja kerrostaloasuntoja. Asemakaavan laatiminen on laitettu jo vireille.

”Alueen investointikustannukset, noin 3 miljoonaa euroa, tulevat lähes katetuksi tonttien myyntituloilla. Käyttötalousmenot ovat noin 1,5 miljoonaa euroa ja tulot noin 740 000 euroa. Suurin osa käyttötalousmenoista liittyy asuntomessuorganisaation luomiseen, muun muassa projektipäällikön ja eräiden muiden henkilöiden palkkaamiseen”, Jari Jokinen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Seinäjoki järjestää vuoden 2016 asuntomessut”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat