Vanhojen asuntojen hinnat laskivat hieman huhtikuussa

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat kuluvan vuoden huhtikuussa koko maassa 0,2 prosenttia maaliskuusta. Tarkennettujen tietojen mukaan hinnat laskivat myös maaliskuussa 0,2 prosenttia, kun ennakkotietojen mukaan niiden ilmoitettiin nousseen 0,5 prosenttia. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna vanhojen asuntojen hinnat nousivat huhtikuussa 1,4 prosenttia. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen asuntojen hintojen kuukausitilaston ennakkotiedoista.

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat kuluvan vuoden huhtikuussa koko maassa 0,2 prosenttia maaliskuusta. Tarkennettujen tietojen mukaan hinnat laskivat myös maaliskuussa 0,2 prosenttia, kun ennakkotietojen mukaan niiden ilmoitettiin nousseen 0,5 prosenttia. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna vanhojen asuntojen hinnat nousivat huhtikuussa 1,4 prosenttia. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen asuntojen hintojen kuukausitilaston ennakkotiedoista.

image

Pääkaupunkiseudulla vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat kuluvan vuoden huhtikuussa 0,3 prosenttia maaliskuuhun verrattuna, kun taas muualla maassa hinnat painuivat 0,6 prosenttia.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna vanhojen asuntojen hinnat nousivat huhtikuussa pääkaupunkiseudulla 4,7 prosenttia ja muualla maassa 1,2 prosenttia.

Kuluvan vuoden huhtikuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 154 euroa. Pääkaupunkiseudulla hinta oli 3 466 euroa ja muualla maassa 1 639 euroa.

Asuntojen hintojen kuukausitilaston ilmestyessä siinä on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta noin 40 prosenttia kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana siten, että vuoden lopulliset tiedot julkaistaan seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vanhojen asuntojen hinnat laskivat hieman huhtikuussa”

Vastaa