Vanhojen asuntojen hinnat hienoisessa nousussa maaliskuussa

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat kuluvan vuoden maaliskuussa koko maassa 0,5 prosenttia helmikuusta. Helmikuussa hinnat nousivat 1,4 prosenttia edelliskuusta. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna vanhojen asuntojen hinnat nousivat maaliskuussa 2,2 prosenttia. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen asuntojen hintojen kuukausitilaston ennakkotiedoista.

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat kuluvan vuoden maaliskuussa koko maassa 0,5 prosenttia helmikuusta. Helmikuussa hinnat nousivat 1,4 prosenttia edelliskuusta. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna vanhojen asuntojen hinnat nousivat maaliskuussa 2,2 prosenttia. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen asuntojen hintojen kuukausitilaston ennakkotiedoista.

image

Pääkaupunkiseudulla vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat kuluvan vuoden maaliskuussa 1,3 prosenttia helmikuuhun verrattuna. Muualla maassa hinnat pysyivät lähes ennallaan.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna vanhojen asuntojen hinnat nousivat maaliskuussa pääkaupunkiseudulla 4,4 prosenttia ja muualla maassa 0,4 prosenttia.

Kuluvan vuoden maaliskuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 160 euroa. Pääkaupunkiseudulla hinta oli 3 507 euroa ja muualla maassa 1 632 euroa.

Asuntojen hintojen kuukausitilaston ilmestyessä siinä on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta noin 40 prosenttia kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana siten, että vuoden lopulliset tiedot julkaistaan seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vanhojen asuntojen hinnat hienoisessa nousussa maaliskuussa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi