Nuorisosäätiön rikosjutun puinti alkoi hovioikeudessa

Helsingin hovioikeus aloitti torstaina Nuorisosäätiön vaalirahoitusjutun puinnin. Käräjäoikeus tuomitsi aiemmin vyyhdessä viisi ihmistä ja katsoi neljä syyttömiksi. Sakkoja ja ehdollisia vankeusrangaistuksia tuli säätiön sääntöjen vastaisesta vaalituesta ja lahjuksista.

Helsingin hovioikeus aloitti torstaina Nuorisosäätiön vaalirahoitusjutun puinnin. Käräjäoikeus tuomitsi aiemmin vyyhdessä viisi ihmistä ja katsoi neljä syyttömiksi. Sakkoja ja ehdollisia vankeusrangaistuksia tuli säätiön sääntöjen vastaisesta vaalituesta ja lahjuksista.

Hovioikeudessa vääntö jatkuu kolmen käräjillä tuomitun osalta. He ovat säätiön entinen asiamies Seppo Pyykkönen, nykyinen asiamies Aki Haaro ja Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen entinen puheenjohtaja Jukka Vihriälä. Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen päätti pitkän punninnan jälkeen antaa asian olla.

Hovioikeus istuu juttua ensi kuun loppupuolelle asti. Kaikkostakin kuullaan oikeudenkäynnissä todistelutarkoituksessa. Toinen säätiön hallituksen entinen puheenjohtaja, Matti Vanhanen, on kutsuttu todistajaksi.

Vuonna 1961 perustettu Nuorisosäätiö on yleishyödyllinen yhteisö, joka rakennuttaa ja ylläpitää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja nuorille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nuorisosäätiön rikosjutun puinti alkoi hovioikeudessa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi