Nuorisosäätiön entinen asiamies Jorma Heikkinen yllättyi saatuaan tietää, mikä Kansainvälinen Suomi -yhdistys on. Asia selviää ex-pääministeri Matti Vanhaseen liittyvästä esitutkintamateriaalista, jonka perustuslakivaliokunta julkaisi keskiviikkona.

Nuorisosäätiön ex-asiamies: Kaikkonen myi Kaikkoselle

Nuorisosäätiön entinen asiamies Jorma Heikkinen yllättyi saatuaan tietää, mikä Kansainvälinen Suomi -yhdistys on. Asia selviää ex-pääministeri Matti Vanhaseen liittyvästä esitutkintamateriaalista, jonka perustuslakivaliokunta julkaisi keskiviikkona.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

image

”28.5.2010 aloin selvittää, mikä tämä on. Hämmästyin ja kauhistuin, kun sain tietää, että yhdistyksen hallituksessa oli (Antti) Kaikkonen ja (Aki) Haaro. Minulle on tullut kuva, että yhdistys myy tauluja ja jakaa rahat kepun ehdokkaille”, materiaali kertoo Heikkisen todenneen poliisille.

Heikkistä epäillään rikoksesta Nuorisosäätiöön liittyvässä lahjussotkussa. Samaisessa vyyhdessä ovat epäiltyinä myös keskustan kansanedustajana toimiva Kaikkonen sekä säätiön nykyinen asiamies Haaro. Poliisi on epäillyt, että vaalitukea on jaettu Nuorisosäätiöstä vastoin sen omia sääntöjä ja osin myös vastoin säätiölakia.

Nuorisosäätiö ja sen tytäryhtiö Nuorisoasuntojen Isännöinti tekivät taulu-, kirja- ja seminaarihankintoja varainhankintaorganisaatio Kansainväliseltä Suomelta vuosina 2005 ja 2006 yhteensä yli 23000 eurolla. Heikkiseltä kysyttiin, mitä hän voi kertoa hankinnoista. ”Nyt tiedän, että Kaikkonen myi Kaikkoselle.”

Heikkinen totesi olleensa tekninen laskujen hyväksyjä, koska kuiteissa luki viitteenä ”A. Kaikkonen”.

Keskustan kansanedustajana toimiva Antti Kaikkonen oli Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajana vuosina 2003-2009 ja Nuorisoasuntojen Isännöinnin hallituksen jäsenenä hieman pidemmän aikaa. Marraskuusta 2005 lähtien hän toimi Kansainvälisen Suomi -yhdistyksen varapuheenjohtajana.

Kaikkosen mukaan hankinnoista teki varmastikin päätöksen Nuorisosäätiön suunnalla toimitusjohtaja, toisin sanoen Heikkinen. Siihen hän ei osannut antaa poliisille selvää vastausta, kuka tuotteita myi Kansainvälisen Suomen puolelta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Nuorisosäätiön ex-asiamies: Kaikkonen myi Kaikkoselle”

 1. Kaikki eivät ole tasa-arvoisia lain edessä. Se mikä on sallittua leijonalle ei ole sallittu kärpäselle, roomalaista sananlaskua mukaillakseni. Pääministeri saa puhaltaa valtiolta rahaa omaan vaalikassaansa, eikä joudu maksamaan sitä edes takaisin. Vaimokin voi vedota miehensä asemaan asuntokaupoissa kuin diktatuurimaissa pahimmillaan. Sen sijaan pikkunilkit jäävät kiinni taulukaupoista. Varmaan jostakin löydetään joku pikkuvirkamies, joka uhrataan kaikkein muiden syntien puolesta, ja sitten voimme pestä kätemme, kuten valtalehdistö jo tekee.

 2. Kaikkonen luo katseensa ylös taivaisiin: ”Mie en oo mittee viäree tehny. Aenahan näetä sattuu, vuan ei siinä mittee.”

 3. Kaikkosen ja Vanhasen nimi mainitaan usein Nuorisosäätiön yhteydessä. Ilta-Sanomien mukaan Vanhanen mm. junaili Tanja Karpelalle työharjoittelu- ja hallituspaikan Nuorisosäätiöön.

  Ja eikös hän jeesannut Merikukka Forsiustakin?

  1. No, Vanhanen nyt on jeesannut varmaan jokaista kohtuullisen hyvännäköistä daamia. Ja on tainnut välillä jeesata vähän huonommankin näköisiä, kunhan vaan on daami osannut sopivasti räpytellä silmiä:)

   1. Niinistö yritti myös Karpelan kanssa, hänelläkin on silmää kauniille naisille. Niinistö oli kuulemma vähän epäkelpo,en ole tullut tietämään,että missä asiassa.

    1. Ootte vaan kateellisia, kun kukaan ei auta teitä tai ette itse kykene auttamaan kohtuullisen näköisiä naisia…

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi