Nuorisosäätiön jutussa on tänään alkanut lahjushaaran käsittely Helsingin käräjäoikeudessa. Lahjushaarassa on kyse tauluista, jotka säätiökonserni osti Raha-automaattiyhdistyksen silloiselta puheenjohtajalta Jukka Vihriälältä. Syyttäjän mukaan taulut olivat ylihintaisia. Lisäksi Vihriälälle tarjottiin viisi Viron-matkaa.

Nuorisosäätiön ex-asiamies kiistää lahjonnan

Nuorisosäätiön jutussa on tänään alkanut lahjushaaran käsittely Helsingin käräjäoikeudessa. Lahjushaarassa on kyse tauluista, jotka säätiökonserni osti Raha-automaattiyhdistyksen silloiselta puheenjohtajalta Jukka Vihriälältä. Syyttäjän mukaan taulut olivat ylihintaisia. Lisäksi Vihriälälle tarjottiin viisi Viron-matkaa.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Keskustataustaisen Nuorisosäätiön entinen asiamies Jorma Heikkinen kiistää Vihriälän lahjonnan. Heikkisen mukaan lahjonta olisi ollut tarpeetonta. Keskusta oli järjestänyt oman jäsenensä nuorisoasuntorakentamiseen vaikuttavan päätöksenteon solmukohtiin, kuten Vihriälän RAY:hyn. Hän katsoo, että päätöksentekokoneisto oli jo rakenteellisesti voideltu. Nuorisosäätiön tukihakemukset menestyivät ilman lahjontaakin.

Heikkisen mukaan Vihriälä kiinnosti säätiötä, koska häneltä sai sisäpiiritietoa valtiovarainvaliokunnan asioista. Tiedot olivat Heikkisen mukaan tärkeitä rakennusbisneksessä.

Vihriälän puolustus kiistää rikollisen toiminnan. Sen mukaan Vihriälä myi tauluja kansanedustajaehdokkaana eikä RAY:n hallituksen puheenjohtajana.

Vihriälä kiistää kertoneensa Nuorisosäätiölle valtiovarainvaliokunnan salaisia asioita. Vihriälä kertoo STT:lle, että jakoi talousasiantuntemustaan ystävänsä Heikkisen kanssa. Salaisia tai luottamuksellisia asioita hän ei paljastanut koskaan kenellekään.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Nuorisosäätiön ex-asiamies kiistää lahjonnan”

  1. Voi näitä satusetiä! Ei ihme, että monet kansalaiset ovat kyllästyneet politiikkaan eivätkä käy äänestämässä. Usko on mennyt puhtaaseen politiikkaan. Keskusta on kenties ryvettyin puolue. Ei kai muutkaan suuret puolueet – ehkä perussuomalaisia lukuunottamatta – ole sen puhtaampia. Korruptio rehottaa Suomessa siinä, missä muissakin maissa. Suomalainen korruptio on ehkä vaikeammin havaittavaa, mutta se on kuitenkin tosiasia. Monesko Suomi lienee nykyisin maailman korruptiotilastossa?

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi