Kaikkoselle ja Vihriälälle ehdollista Nuorisosäätiöstä

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) on tuomittu viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen Nuorisosäätiön vaalirahoitusjutussa. Tuomio tuli luottamusaseman väärinkäytöstä.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) on tuomittu viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen Nuorisosäätiön vaalirahoitusjutussa. Tuomio tuli luottamusaseman väärinkäytöstä.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan säätiö jakoi sääntöjensä vastaisesti vaalitukea vuosina 1998–2009. Kaikkonen oli mukana päättämästä tuesta säätiön hallituksessa.

Vaalitukipäätöksistä tuomittiin myös säätiön pitkäaikainen asiamies Jorma Heikkinen, hallituksen jäsen Aki Haaro ja vain hetken aikaa asiamiehenä toiminut Seppo Pyykkönen. Muiden säätiön vastuuihmisten syytteet oikeus hylkäsi.

Haaro ja Pyykkönen saivat sakkoja. Heikkinen puolestaan tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeuteen, koska hänen katsottiin myös lahjoneen silloista Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) hallituksen puheenjohtajaa Jukka Vihriälää (kesk.). Säätiö osti Vihriälältä vaalitaidetta samaan aikaan kun se sai RAY:ltä avustuksia useita miljoonia euroja.

Ex-kansanedustaja Vihriälä tuomittiin törkeästä lahjusten ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hänen tuomionsa on puolitoista vuotta ehdollista vankeutta.

Kaikkoselle ja muille tuesta päättäneille iso lasku

Nuorisosäätiön vaalirahoitusjutussa on myös tuomittu maksettavaksi tuntuvia korvaussummia. Neljä vastuuihmistä joutuu maksamaan säätiölle korvauksia yhteisvastuullisesti lähes 78 000 euroa, johon päälle lisätään kesäkuusta 2009 asti juosseet korot.

Kaikkosen ja Heikkisen korvausvelvollisuus koskee koko summaa. Haaron ja Pyykkösen osuudet ovat alle 10 000 euroa.

Lisäksi nelikko joutuu maksamaan tuhansia euroja muita korvauksia.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Kaikkoselle ja Vihriälälle ehdollista Nuorisosäätiöstä”

  1. Pikkutuomioita filunkipelistä!

    Helsingin käräjäoikeuden Nuorisosäätiön rikosasiassa tänään antaman tuomion mukaan keskustan kansanedustaja, Nuorisosäätiön hallituksen jäsen/puheenjohtaja, Antti Kaikkonen sai 5 kk ehdollista luottamusaseman väärinkäytöstä. Myös muita keskustalaisia tuomittiin: mm. entinen kansanedustaja ja RAY:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Vihriälä sai 1 v 6 kk ehdollista törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta ja säätiön asiamies/hallituksen jäsen Jorma Heikkinen sai vuoden ehdollista luottamusaseman väärinkäytöstä ja törkeästä lahjuksen antamisesta.

    Varmaa on, että veijarit tulevat valittamaan hovioikeuteen, joka vapauttaa heidät kaikista syytteistä kuten monta kertaa aikaisemminkin, kun isokenkäisistä yhteiskunnallisista valikuttajista on ollut kysymys. Kun tuomiot ovat korkeintaan lyhyitä ehdollisia, jotka vielä kumotaan seuraavassa oikeusasteessa, niin riittävää pelotetta kaikenlaisen kähminnän ennaltaehkäisemiseksi ei synny. Näin aina uudet ja uudet filunkimiehet uskaltavat kokeilla onneaan. Monet kähmijät ovat jollain tapaa tekemisissä rakentamisen kanssa (usein myös sosiaalisen asuntotuotannon kanssa kuten em. veijarit), joten voitaneen puhua ”maan tavasta” ko. alalla. Veijarit ovat yleensä myös verkostuneet hyvin keskenään ja usein myös valvoviin viranomaisiin ja poliitikkoihin. Nämä hyvä veli -verkostot luovat edellytyksiä jäsentensä filunkipelille ja suojelevat tehokkaasti heitä. Näin on sattuman kauppaa, jso joku tai jotkut jäävät joskus kiinni kolttosistaan.

    1. Hyvä , että oikeudenpäätös saatiin , Nuorisosäätiön lisäksi ” veijareita ” löytyi myös SDP : n läheltä , enemmänkin .

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat