Ministeri Virkkunen käynnisti Pisara-radan rahoitusmallin valmistelun

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen on asettanut työryhmän valmistelemaan Helsingin keskustan alle suunnitellun Pisara-radan rahoitusmallia.

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen on asettanut työryhmän valmistelemaan Helsingin keskustan alle suunnitellun Pisara-radan rahoitusmallia.

Työryhmän tehtävänä on laatia rahoitusmalli lähijunien Pisara-radan toteuttamisesta sekä arvioida, millaista hyötyä radasta aiheutuu esimerkiksi liikenteellisesti ja maankäytöllisesti. Lisäksi työryhmä arvioi, kuinka Pisara-radan rahoitusosuudet jakautuvat valtion ja muiden osapuolten kesken. Työryhmän asettaminen perustuu hallituksen kehysriihessä tekemään päätökseen Pisara-radan toteuttamisen valmistelusta.

Pisaran mallinen Pisara-rata alkaa Pasilasta ja kiertää tunnelissa Töölön, Helsingin keskustan ja Hakaniemen kautta takaisin Pasilaan. Pisara-radan on tarkoitus parantaa junaliikenteen toimivuutta ja liikenteen täsmällisyyttä koko Suomessa. Lisäksi Pisara-radalla on tehtyjen laajempien vaikutusarviointien perusteella merkittävä vaikutus talouskasvuun ja elinvoimaisen metropolialueen kehittymiseen.

Työryhmän puheenjohtajana toimii hallitusneuvos Mikael Nyberg liikenne- ja viestintäministeriöstä. Työryhmän toimikausi alkaa 1.6.2014 ja päättyy 31.10.2014.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ministeri Virkkunen käynnisti Pisara-radan rahoitusmallin valmistelun”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat