Fira Palvelut saanut 9,5 miljoonan euron putkiremonttiurakat

Putkiremontteihin erikoistunut Fira Palvelut aloittaa syksyllä kuusi uutta putkiremonttihanketta pääkaupunkiseudulla. Hankkeet käsittävät yhteensä noin 300 asuntoa. Näiden kuuden putkiremonttihankkeen yhteenlaskettu arvo on noin 9,5 miljoonaa euroa.

Putkiremontteihin erikoistunut Fira Palvelut aloittaa syksyllä kuusi uutta putkiremonttihanketta pääkaupunkiseudulla. Hankkeet käsittävät yhteensä noin 300 asuntoa. Näiden kuuden putkiremonttihankkeen yhteenlaskettu arvo on noin 9,5 miljoonaa euroa.

”Taloyhtiöt voivat hakea valtiolta tämän vuoden loppuun saakka korjausavustusta, joka on kymmenen prosenttia putkiremontin kuluista. Monissa taloyhtiöissä halutaan hyödyntää korjausavustus vielä, kun se on mahdollista. Tämä alkaa nyt näkyä putkiremonttien määrän kasvuna”, Fira Palvelujen toimitusjohtaja Sami Kokkonen sanoo.

Fira Palvelut hyödyntää putkiremonteissaan uusia urakka- ja toimintamalleja.

Esimerkiksi As Oy Porthaninkatu 13:ssa ja As Oy Aallonvireessä Fira Palvelut toteuttaa putkiremontit tuotantoallianssihankkeina. Tuotantoallianssissa hankkeen taloudelliset riskit ja hyödyt jakaantuvat tasaisesti hankekumppanien kesken ja tilaajalle määrittyy yksi kiinteä hinta.

As Oy Aurinkoniityn putkiremontti toteutetaan puolestaan tavoitehintaisena projektinjohtourakkana. Fira Palvelut vastaa projektin johtamisesta. Myös projektinjohtourakassa urakoitsija, suunnittelija ja tilaaja ovat tiiviissä yhteistyössä keskenään, mikä lisää urakan läpinäkyvyyttä ja yhteisiin tavoitteisiin sitoutumista. Mahdolliset kustannussäästöt jaetaan puoliksi toteuttajan ja tilaajan kesken. Jos kustannukset ylittyvät, vastaavat tilaaja ja toteuttaja niistä puoliksi sovittuun kattohintaan saakka. Kaikki kattohinnan ylittävät kustannukset ovat toteuttajan vastuulla.

As Oy Säästöhaassa Fira Palvelut tekee putkiremontin 29 asuntoon. Helsingin Punavuoressa As Oy Sepänkadun ja As Oy Kankurinkadun putkiremonttihankkeissa Fira remontoi yhteensä yli sata asuntoa ja kolme liikehuoneistoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fira Palvelut saanut 9,5 miljoonan euron putkiremonttiurakat”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat