Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Energia rakentaa Suvilahteen aurinkovoimalan

Helsingin Energia rakentaa Helsingin Suvilahteen aurinkovoimalaitoksen, joka tuottaa vuodessa sähköä arviolta noin 130 kerrostalokaksion tarpeen verran. Voimalan teho on 300 kilowattia, ja se kasvattaa Suomen verkkoon kytkettyä aurinkosähkötehoa noin 10 prosentilla. Investoinnin arvo on noin 600 000 euroa. Voimala toteutetaan Ympäristöpenni-varoilla. Rakennustyöt aloitetaan syksyllä ja voimalaitos valmistuu keväällä 2015.

 

 

Havainnekuva Suvilahden aurinkovoimalaitoksesta.

Voimala on vasta ensimmäinen osa Helsingin Energian aurinkoenergiaohjelmasta, jossa pyritään lisäämään kotimaisen aurinkoenergian tuotantoa. Yhtiö aikoo tarjota asiakkaille mahdollisuutta hankkia kuukausimaksulla voimalasta itselleen oma nimikkopaneeli ja sen tuotanto.

”Tavoitteenamme on lisätä kotimaista aurinkosähkön tuotantoa ja tuoda markkinoille palveluita erilaisille asiakkaille. Tällainen aurinkovoimalaitoskonsepti on yksi tapa mahdollistaa paikallisesti tuotetun aurinkosähkön saatavuus kerrostaloasukkaille tai niille aurinkoenergiasta kiinnostuneille, joilla ei ole halua tai mahdollisuutta investoida omaan kiinteistöön asennettaviin paneeleihin”, Helsingin Energian yksikönpäällikkö Perttu Lahtinen sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Helsingin Energia rakentaa Suvilahteen aurinkovoimalan”

  1. 130 kaksiota edustaa 0,03 % Helsingin asuntokannasta. Jos koko asuntokantaa varten rakennettaisiin aurinkovoimalaitos, se maksaisi 2 miljardia. Ja se pieni ongelma aurinkovoimassa on, että sateisella ja pilvisellä säällä sähkön tuotto on olematonta. Silloin tarvitaan varavoimaa. Olisiko se esimerkiksi tuulivoimaa.

      1. Miten pilviset päivät ja yöt huomiodaan kustannusverailussa. Nimetön vain jakoi oletetun kustannuksen teholla. Eikö jotain jäänyt puuttumaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat