Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen liikevaihto lähti kasvuun

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi huhtikuussa 5,6 prosenttia edellisvuodesta. Kolmen kuukauden tarkastelussa alan liikevaihto kasvoi helmi-huhtikuussa 3,1 prosenttia vuodentakaiseen jaksoon verrattuna. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajista.

Rakentamisen taivaalle kertyy tummia pilviä.

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen (TOL2008) mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen liikevaihto kipusi huhtikuussa peräti 8,2 prosenttia vuodentakaisesta. Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi huhtikuussa 2,9 prosenttia, ja maa- ja vesirakentamisen yritysten liikevaihto 6,3 prosenttia.

Kolmen kuukauden tarkastelussa talonrakentamisen liikevaihto kasvoi helmi-huhtikuussa 4,1 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto 2,7 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisen liikevaihto kasvoi 0,8 prosenttia.

Myynnin määrä kasvoi

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi helmi-huhtikuussa 2,8 prosenttia vuodentakaisesta. Talonrakentamisen myynnin määrä kasvoi 3,9 prosenttia, erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä 2,5 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä 0,1 prosenttia.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen liikevaihto lähti kasvuun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat