Kokeile kuukausi maksutta

Asunnot kallistuivat pääkaupunkiseudulla ja halpenivat muualla

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat koko maassa 0,2 prosenttia heinäkuusta elokuuhun. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,8 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 1,0 prosenttia.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat koko maassa 0,2 prosenttia heinäkuusta elokuuhun. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,8 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 1,0 prosenttia.

On kuitenkin hyvä muistaa, että Tilastokeskuksen asuntojen hintojen kuukausitilaston ilmestyessä siinä on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta vain noin 40 prosenttia kaikista kaupoista. Siksi kuukausittaiset asuntojen hintojen muutokset saattavat heittää suhteellisen paljonkin todellisista luvuista.

Asuntohinnat ovat kehittyneet myös vuositarkastelussa saman suuntaisesti kuin kuukausittaisessa tarkastelussa. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat elokuussa 0,6 prosenttia verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 2,5 prosenttia. Koko maassa hinnat laskivat elokuussa 1,1 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Vuoden 2014 elokuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 201 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 494 euroa ja muualla Suomessa 1 694 euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asunnot kallistuivat pääkaupunkiseudulla ja halpenivat muualla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat