Kokeile kuukausi maksutta

Espoon virastokeskus ja kaupungintalon ympäristö uudistuvat

Espoon kaupunginhallitus käsittelee Virastokeskuksen asemakaavaa 3.11.  Lopullisesti kaavan hyväksyy valtuusto. Kaavamuutoksen tavoitteena on elävöittää radan pohjoispuolta ja hakea positiivista muutosta virastokeskuksen nykyiseen kaupunkikuvaan.

Espoon kaupunginhallitus käsittelee Virastokeskuksen asemakaavaa 3.11.  Lopullisesti kaavan hyväksyy valtuusto. Kaavamuutoksen tavoitteena on elävöittää radan pohjoispuolta ja hakea positiivista muutosta virastokeskuksen nykyiseen kaupunkikuvaan.

Kaupungintalon osalta kaavamuutosehdotus on laadittu siten, että rakennus voidaan purkaa tai säilyttää. Tämä mahdollistaa erilaisia päätösvaihtoehtoja asian jatkokäsittelyvaiheissa.

Kaavamuutos mahdollistaa lisää asuinrakentamista sekä uusia toimisto-, liike- ja vapaa-ajan tiloja. Parkkipaikat tulevat korttelikohtaisiin ja olemassa oleviin pysäköintilaitoksiin. Alueelle osoitetaan rakennusoikeutta yhteensä lähes 66 000 kerrosneliömetriä. Kaava-alueen rakennusoikeus kasvaa 7 500 kerrosneliömetrillä.

Virastokeskuksen alueelle on tarkoitus rakentaa kaksi uutta asuinkorttelia yhteensä noin 500 asukkaalle. Asuinrakennuksista tulee enintään 8-kerroksisia.

Nykyinen, kaupungintalon laajennukselle varattu laaja rakentumaton korttelialue sekä näiden vieressä olevat pysäköintialueet muutetaan pääosin asuinrakentamiseen ja puistoksi. Myös puretun Virastotalo 1:n sekä ruokapalvelujen rakennuksen korttelit ja näiden väliin jäävä torialue siltoineen muutetaan asuinkortteliksi.

Nykyisen Virastotalo 2:n paikalle on tulossa liike- ja toimistorakennusten korttelialue, missä on keskitetysti myös julkisia palveluja. Virastotalo 2 voidaan purkaa ja korvata nykyaikaisella toimistorakennuksella, jonka maantasokerroksessa olisi liiketiloja, muun muassa päivittäistavarakauppa.

Aukion pohjoislaidalla säilyy yleisten rakennusten korttelialue julkisia palveluja varten. Alueella sijaitsee valtuustotalo sekä uusi tai peruskorjattu kaupungintalo. Uuteen tai vanhaan kaupungintaloon varataan toimitiloja 250 työntekijälle.

Lakelanpuisto ja uusi Vaakunatori ovat osa uudistuvaa kaupunkitilaa. Puistosta rakennetaan viihtyisä kaupunkipuisto kaikenikäisten käyttöön. Vaakunatorista toteutetaan korkeatasoinen kaupunkiaukio. Espoonkadusta muodostuu korkeatasoinen katutila ja urbaani yhteys aseman ja jokilaakson välillä. Uusi Valtuustoaukio täydentää kokonaisuutta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon virastokeskus ja kaupungintalon ympäristö uudistuvat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat