Kokeile kuukausi maksutta

Fira toteuttaa putkiremontin ryhmäkorjaushankkeena Espoossa

Fira Palvelut toteuttaa kahdelle espoolaiselle taloyhtiölle putkiremontin ryhmäkorjaushankkeena. Kaksi vierekkäistä taloyhtiötä teettää putkiremontin yhdessä.

Fira Palvelut toteuttaa kahdelle espoolaiselle taloyhtiölle putkiremontin ryhmäkorjaushankkeena. Kaksi vierekkäistä taloyhtiötä teettää putkiremontin yhdessä.

Espoon Haukilahdessa sijaitsevissa As Oy Haukipadossa ja As Oy Haukituvassa on yhteensä 54 huoneistoa. Molemmat taloyhtiöt ovat valmistuneet vuonna 1964. Putkiremontti käynnistyy maaliskuussa ja valmistuu tämän vuoden lopussa.

”Koska taloyhtiöidemme hallitusten puheenjohtajat tuntevat toisensa, oli keskusteluyhteys helppo avata putkiremonttiinkin liittyen. Eniten ryhmäkorjaushanke houkutteli mahdollisten säästöjen vuoksi. Tavoitteenamme on saada yhteisen hankkeen kautta säästettyä muun muassa työmaan perustamiskustannuksissa. Ryhmäkorjaushanketta puolsivat myös taloyhtiöiden samankaltaisuus ja käytännössä identtiset pohjaratkaisut. Fira Palvelut valikoitui hankkeen toteuttajaksi sekä hinnan että asukaslähtöisen palvelumallin ansiosta”, toteaa As Oy Haukipadon hallituksen puheenjohtaja Kai Nordberg, joka koordinoi putkiremonttia molempien taloyhtiöiden osalta.

Nordbergin mukaan molemmat taloyhtiöt tekivät omilla tahoillaan päätöksen yhteisen putkiremonttihankkeen käynnistämisestä. Koska päätökset on pitänyt saada kaikissa asioissa molemmilta taloyhtiöiltä, se on hidastanut prosessia jonkin verran.

”Varsin mutkattomasti päätökset on kuitenkin tehty ja saatu asiaa eteenpäin. Ehkä asiaa on auttanut se, että esimerkiksi meidän taloyhtiössämme oli kokemuksia lämpö- ja vesiputkien sekä viemäreiden ikääntymisestä johtuneista vesivahingoista. Joten henki on ollut se, että hyvä, että tämä asia saadaan vihdoin hoidettua”, Nordberg kertoo.

Ryhmäkorjaushankkeet ovat toistaiseksi varsin harvinaisia. Fira Palveluiden kokemuksen perusteella malli olisi kuitenkin usein mielekäs tapa toteuttaa putkiremontti, etenkin pienemmille taloyhtiöille. Taloyhtiön asukkaille ryhmähanke tuo usein kustannussäästöjä, ja suurempi kokonaisuus mahdollistaa ammattimaisen työmaaorganisaation ja korkeatasoisen asiakaspalvelun.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Fira toteuttaa putkiremontin ryhmäkorjaushankkeena Espoossa”

  1. Ja kaikki tämä tulee aivan ”ilmaisena” palveluna. Kusetus jatkuu. Luuleeko joku As Oy todella, että taloudellinen hyöty tulee heille ? Urakoitsijan taskuun ne rahat menee, niin kuin aina enneskin. Työmaan perustamis kustannukset pienenee, totta useita satoja euroja !

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat