Rakentamisen luottamus rapautui entisestään elokuussa

Rakentamisen luottamusindikaattori on heikentynyt edelleen elokuussa heinäkuuhun verrattuna. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kuukausittaiseen suhdannetiedusteluun perustuvan rakentamisen luottamusindikaattorin uusin kausitasoitettu saldoluku on -34, kun se oli heinäkuussa -24. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7.

Lakimuutoksella estettäisiin kohtuuttoman suurien korjauarahojen keräämistä vuokrissa.

Rakennusyritykset kuvaavat tilauskantansa olevan selvästi keskimääräistä pienempi. Alan yritysten tilauskannan elokuun kausitasoitettu saldoluku on -43, kun se oli heinäkuussa -25. Pitkän aikavälin keskiarvo on -15.

Henkilöstöodotukset ovat myös heikot. Työvoiman määrän ennustetaan laskevan, vaikka kehityksestä poistettaisiinkin normaali kausivaihtelu. Henkilöstöodotusten saldoluku on elokuussa -25, kun se oli heinäkuussa -23. Pitkän aikavälin keskiarvo on 0.

Suomen luottamus EU:n keskitasoa heikompi

Suomen rakennusyritysten luottamusindikaattori oli heinäkuussa EU-maiden keskitasoa heikompi. EU-maiden joukossa oli vain kuusi maata, joissa alan luottamus oli Suomea kehnompi. Perää pitivät Viro ja Espanja.

Parhaimmat rakennusalan näkymät olivat Luxemburgissa ja Saksassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus rapautui entisestään elokuussa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi