Rakentamisen luottamus rapautui entisestään elokuussa

Rakentamisen luottamusindikaattori on heikentynyt edelleen elokuussa heinäkuuhun verrattuna. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kuukausittaiseen suhdannetiedusteluun perustuvan rakentamisen luottamusindikaattorin uusin kausitasoitettu saldoluku on -34, kun se oli heinäkuussa -24. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7.

Lakimuutoksella estettäisiin kohtuuttoman suurien korjauarahojen keräämistä vuokrissa.

Rakennusyritykset kuvaavat tilauskantansa olevan selvästi keskimääräistä pienempi. Alan yritysten tilauskannan elokuun kausitasoitettu saldoluku on -43, kun se oli heinäkuussa -25. Pitkän aikavälin keskiarvo on -15.

Henkilöstöodotukset ovat myös heikot. Työvoiman määrän ennustetaan laskevan, vaikka kehityksestä poistettaisiinkin normaali kausivaihtelu. Henkilöstöodotusten saldoluku on elokuussa -25, kun se oli heinäkuussa -23. Pitkän aikavälin keskiarvo on 0.

Suomen luottamus EU:n keskitasoa heikompi

Suomen rakennusyritysten luottamusindikaattori oli heinäkuussa EU-maiden keskitasoa heikompi. EU-maiden joukossa oli vain kuusi maata, joissa alan luottamus oli Suomea kehnompi. Perää pitivät Viro ja Espanja.

Parhaimmat rakennusalan näkymät olivat Luxemburgissa ja Saksassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus rapautui entisestään elokuussa”

Jätä kommentti