Rakentamisen luottamus sukeltaa yhä syvemmälle

Rakennusyritysten luottamus on laskenut yhä matalammalle marraskuussa. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kuukausittaiseen suhdannetiedusteluun perustuvan rakentamisen luottamusindikaattorin uusin kausitasoitettu saldoluku on -33, kun se oli lokakuussa -28. Pitkän aikavälin keskiarvo on -8.

Rakennusyritysten tilauskanta on pysynyt marraskuussa huomattavan matalalla tasolla. Alan yritysten tilauskannan marraskuun kausitasoitettu saldoluku on -40, kun se oli lokakuussa -34. Pitkän aikavälin keskiarvo on -15.

Henkilöstön arvioidaan vähenevän yleisesti, vaikka normaali kausivaihtelu huomioitaisiinkin. Henkilöstöodotusten saldoluku on marraskuussa -27, kun se oli lokakuussa -23. Pitkän aikavälin keskiarvo on 0.

Suomen rakentamisen luottamusindikaattori oli lokakuussa EU-maiden keskitason alapuolella. EU-maiden joukossa oli vain kolme maata, joissa alan luottamus oli Suomea kehnompi. Perää pitivät Ranska ja Kypros.

Rakentamisen suhdannetilanne oli vahvin Luxemburgissa ja Liettuassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus sukeltaa yhä syvemmälle”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi