Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen luottamus sukeltaa yhä syvemmälle

Rakennusyritysten luottamus on laskenut yhä matalammalle marraskuussa. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kuukausittaiseen suhdannetiedusteluun perustuvan rakentamisen luottamusindikaattorin uusin kausitasoitettu saldoluku on -33, kun se oli lokakuussa -28. Pitkän aikavälin keskiarvo on -8.

Kuvituskuva. Kuva: Juha Salminen

Rakennusyritysten tilauskanta on pysynyt marraskuussa huomattavan matalalla tasolla. Alan yritysten tilauskannan marraskuun kausitasoitettu saldoluku on -40, kun se oli lokakuussa -34. Pitkän aikavälin keskiarvo on -15.

Henkilöstön arvioidaan vähenevän yleisesti, vaikka normaali kausivaihtelu huomioitaisiinkin. Henkilöstöodotusten saldoluku on marraskuussa -27, kun se oli lokakuussa -23. Pitkän aikavälin keskiarvo on 0.

Suomen rakentamisen luottamusindikaattori oli lokakuussa EU-maiden keskitason alapuolella. EU-maiden joukossa oli vain kolme maata, joissa alan luottamus oli Suomea kehnompi. Perää pitivät Ranska ja Kypros.

Rakentamisen suhdannetilanne oli vahvin Luxemburgissa ja Liettuassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus sukeltaa yhä syvemmälle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat