Rakentamisen luottamus koheni toukokuussa

Rakentamisen luottamusindikaattori on kohentunut toukokuussa jonkin verran huhtikuuhun verrattuna. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kuukausittaiseen suhdannetiedusteluun perustuvan rakentamisen luottamusindikaattorin uusin kausitasoitettu saldoluku on -19, kun se oli huhtikuussa -28. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7.

Rakentamisen luottamusindikaattori on kohentunut toukokuussa jonkin verran huhtikuuhun verrattuna. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kuukausittaiseen suhdannetiedusteluun perustuvan rakentamisen luottamusindikaattorin uusin kausitasoitettu saldoluku on -19, kun se oli huhtikuussa -28. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7.

Rakennusyritykset kuvaavat tilauskantansa pysyneen selvästi keskimääräistä heikommalla tasolla. Alan yritysten tilauskannan toukokuun kausitasoitettu saldoluku on -21, kun se oli huhtikuussa -25. Pitkän aikavälin keskiarvo on -14.

Rakennusyritykset odottavat henkilöstömäärän vähenevän lähikuukausien aikana, kun tilannetta tarkastellaan kausitasoitetuilla luvuilla. Henkilöstöodotusten saldoluku on toukokuussa -17, kun se oli huhtikuussa -32. Pitkän aikavälin keskiarvo on 1.

Suomen luottamus oli EU:n häntäpäätä

Suomen rakennusyritysten luottamusindikaattori oli huhtikuussa selvästi EU-maiden keskitasoa heikompi. Suomen sijoitus EU-maiden joukossa oli huhtikuussa kolmanneksi viimeinen. Perää pitivät edelliskuun tavoin Espanja ja Kypros.

Parhaimmat rakennusalan näkymät olivat Saksassa ja Liettuassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus koheni toukokuussa”

Vastaa