Rakentamisen luottamus koheni toukokuussa

Rakentamisen luottamusindikaattori on kohentunut toukokuussa jonkin verran huhtikuuhun verrattuna. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kuukausittaiseen suhdannetiedusteluun perustuvan rakentamisen luottamusindikaattorin uusin kausitasoitettu saldoluku on -19, kun se oli huhtikuussa -28. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7.

Rakentamisen luottamusindikaattori on kohentunut toukokuussa jonkin verran huhtikuuhun verrattuna. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kuukausittaiseen suhdannetiedusteluun perustuvan rakentamisen luottamusindikaattorin uusin kausitasoitettu saldoluku on -19, kun se oli huhtikuussa -28. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7.

Rakennusyritykset kuvaavat tilauskantansa pysyneen selvästi keskimääräistä heikommalla tasolla. Alan yritysten tilauskannan toukokuun kausitasoitettu saldoluku on -21, kun se oli huhtikuussa -25. Pitkän aikavälin keskiarvo on -14.

Rakennusyritykset odottavat henkilöstömäärän vähenevän lähikuukausien aikana, kun tilannetta tarkastellaan kausitasoitetuilla luvuilla. Henkilöstöodotusten saldoluku on toukokuussa -17, kun se oli huhtikuussa -32. Pitkän aikavälin keskiarvo on 1.

Suomen luottamus oli EU:n häntäpäätä

Suomen rakennusyritysten luottamusindikaattori oli huhtikuussa selvästi EU-maiden keskitasoa heikompi. Suomen sijoitus EU-maiden joukossa oli huhtikuussa kolmanneksi viimeinen. Perää pitivät edelliskuun tavoin Espanja ja Kypros.

Parhaimmat rakennusalan näkymät olivat Saksassa ja Liettuassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus koheni toukokuussa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi