Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen luottamus heikkeni syyskuussa

Rakentamisen suhdannekuva synkkeni syyskuun aikana. Tilaustilanne on selvästi normaalia heikompi ja henkilökuntaa ennakoidaan vähennettävän yhä yleisemmin. Tiedot käyvät ilmi Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kuukausittaiseen suhdannetiedusteluun perustuvasta rakentamisen luottamusindikaattorista.

Rakentamisen luottamusindikaattori jatkoi laskuaan ja luottamus on jo selvästi normaalia heikommissa lukemissa. Indikaattorin saldoluku oli syyskuussa -40, kun elokuussa vastaava saldoluku oli -34. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7.

Tilauskirjat ohentuivat syyskuussa kahdella pisteellä. Henkilökuntaodotukset ovat kausivaihtelu huomioon otettunakin edelliskuukausia selvemmin miinuksella.

Suomen rakentamisen luottamusindikaattori oli elokuussa EU-maiden heikompien joukossa. Suhdannetilanne oli vahvin Luxemburgissa ja Saksassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus heikkeni syyskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat