Kokeile kuukausi maksutta

Norjalaissijoittaja investoi 100 miljoonaa Jätkäsaareen

Norjalainen sijoittaja Arthur Buchardt investoi 100 miljoonaa euroa Jätkäsaareen sijoittuvaan hotelliin.

Clarion Hotel Helsinki valmistuu Jätkäsaareen vuoden 2016 lopulla.

Helsingin Jätkäsaareen nousevan 16-kerroksisen hotellin on suunnitellut arkkitehti Aki Davidsson.

Vuoden 2016 lopulla valmistuva Clarion Hotel Helsinki on Nordic Choice Hotels -ketjun ensimmäinen suomalaishotelli. Ketjun tavoitteena on avata Suomeen kymmenen hotellia seuraavien viiden vuoden aikana. Ketjua kiinnostavia kaupunkeja Helsingin lisäksi ovat ainakin Tampere ja Turku.

Buchardt on rakentanut jo 18 hotellia Nordic Choice Hotels -ketjulle Pohjoismaihin. Aiemmin hän kaavaili ristinmuotoista desing-hotellia Helsingin Katajanokalle. Vuonna 2010 hanke kuitenkin torpattiin Helsingin kaupunginvaltuustossa.

”Ensimmäinen unelmani oli rakentaa hotelli Presidentinlinnaa vastapäätä. Tämä on uusi unelmani. Ihmettelen vain sitä, että yksikään suomalainen rakennusalan yritys ei ole ollut minuun yhteydessä. Olemme Norjassa tottuneet paljon proaktiivisempaan toimintaan”, Buchardt sanoo.

Buchardt kiitteli tiedotustilaisuudessa Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen toimintaa, kun ensimmäinen hanke kariutui.

”Ilman hänen positiivista asennettaan en olisi tässä. Hän näytti minulle lukuisia muita paikkoja, jonne hotelli voisi sijoittua. Kaupunkisuunnitteluvirastossa olen saanut oikein hyvää kohtelua ja ilmeisesti vastannut heidän kysymyksiinsä oikein”, Buchardt hehkutti.

Jätkäsaaren kärkeen sijoittuvan hotellin rakennustyöt käynnistyvät jo ensi viikolla. Hankkeen projektiurakoitsijaksi on valittu Buchardtille aiemminkin urakoinut norjalainen Hent. Hotellista tehdään energiatehokkuudeltaan norjalaisen A-luokan täyttävä rakennus.

Toivomuslistalla Guggenheim

Pajusen mukaan Helsinki tarvitsee lisää hotelleja vaikka venäläisturistien määrä onkin laskenut. Eniten nousua on tapahtunut kiinalaisturistien määrässä.

”Hotellien käyttöasteet Helsingissä ovat kansainvälisestikin vertailtuna korkeat, joten tänne mahtuu uusia toimijoita. Kaupungin vilkas kulttuurielämä ja matkailuun tehdyt investoinnit näkyvät turismin kasvuna, ja kiinnostava hotellitarjonta tukee tätä kehitystä”, Pajunen sanoo.

Nordic Choice Hotels -ketjun toimitusjohtaja Torgeir Silseth toivottaisi Helsinkiin tervetulleeksi myös Guggenheim-museon. ”Se pyöräyttäisi meidän alamme aivan uusille kierroksille ja toisi paljon lisäkysyntää.”

Kaupunginjohtaja Pajunen odottaa rauhassa seuraavan hallituksen Guggenheim- päätöstä. ”Seuraava hallitus päättää lähteekö valtio hankkeeseen mukaan vai ei? Sitä me tässä odotamme”, Pajunen sanoo.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Norjalaissijoittaja investoi 100 miljoonaa Jätkäsaareen”

  1. Ensin suomirakennusfirmat haukkuvat kaikki muut, mutta sitten kun bisnestä olisi, niin jonkun muun pitäisi sitten tehdä? Olisihan norjalaisella toinenkin sopiva paikka tornihotellille, eli tuo Kalasatama, jossa on ainakin kaksi tonttia kaavoitettu tavallista korkeammille hotelleille. Jos tulee siltayhteys alueen kärjestä keskustaan sinne Pohjoisrantaan, niin saavutettavuuskin on aivan yhtä hyvä kuin Jätkäsaaressa. Helsingissä tuhlataan kyllä aikaa ja rahaa tähän toivottamaan asioiden pyörittelyyn aivan tuhottomasti, vaikka sitä rahaa olisi tarjolla roppakaupalla, kuten tämän norskin kanssa kävi. Leikataan sitten jo palveluista, kun ei päästetä ihmisiä tekemään rahaa ja rahoittamaan samalla niitä palveluita.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat