Kiinteistölautakunta palautti Katajanokan hotellihankkeen kaavan valmisteluun

Helsingin Katajanokalle suunniteltu hotelli ja sen rakentamisen mahdollistava asemakaavamuutos herättävät edelleen eripuraa. Kiinteistölautakunta päätti tiistaisessa kokouksessaan palauttaa kaavaehdotuksen valmisteluun.

Helsingin Katajanokalle suunniteltu hotelli ja sen rakentamisen mahdollistava asemakaavamuutos herättävät edelleen eripuraa. Kiinteistölautakunta päätti tiistaisessa kokouksessaan palauttaa kaavaehdotuksen valmisteluun.

Lautakunta toivoo, että valmistelu tehdään yhteistyössä arkkitehtuurin asiantuntijoiden, museoviranomaisten ja kaupunkilaisten kanssa. Samalla tulee selvittää muita sijoituspaikkoja Eteläsataman alueella.

Museovirasto toteaa omassa lausunnossaan, ettei kanavaterminaalin alueen nykyistä asemakaavaehdotusta pidä hyväksyä. Museovirasto muistuttaa, että alue on valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä ja yksi Suomen kansallismaisemista, joten sen käyttö tulisi suunnitella kokonaisvaltaisesti. Ehdotettu hotelli ei ympäristöön sovi.

Myös monet muut tahot ovat vastustaneet Kanavaterminaalin alueelle suunniteltua hotellia ja asemakaavaa. Norjalainen AB Invest AS haluaisi rakentaa paikalle viisikerroksisen jääkuutiota muistuttavan hotellin, johon tulisi noin 200 huonetta.

Suunnitelmaa on puitu lautakunnissa ja kaupunginhallituksessa useaan otteeseen. Viimeksi hanketta käsitteli toukokuun puolessavälissä yleisten töiden lautakunta. Se yhtyi esitykseen, jonka mukaan hotellille pitäisi etsiä paikkaa muualta.

Hotellin tonttivaraus oli helmikuussa esillä kaupunginhallituksessa, mutta se päätti käsitellä varauksen vasta myöhemmin yhdessä kaavamuutosehdotuksen kanssa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kiinteistölautakunta palautti Katajanokan hotellihankkeen kaavan valmisteluun”

  1. moi
    ihan tarkaan ottaen kiinteistölautakunta ei palauttanut Katajanokan hotellikaavaa. lautakunta vain antoi asiasssa lausuntonsa, jos se esitti äänin 6/3 esittelijän kannan vastaisesti kaupunginhallitukselle, kaavan palauttamista.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat